*Nettavisen* Sport.

Rodríguez: - Kan fremdeles komme på pallen

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Joaquim Rodríguez har ikke gitt opp håpet om å stå på podiet i Paris.

17.07.13 13:01

Katusha-rytter Joaquim Rodríguez kom til Tour de France med mål om å vinne rittet, men har hittil vært ganske anonym.

De siste etappene viser imidlertid at den spanske rytteren har begynte å komme i form.

Med en god klatring opp til Mont Ventoux på søndag kom Rodríguez seg opp fra en tideplass til en åttendeplass. Han rykket opp ytterligere én plass på tirsdagens etappe til Gap da danske Jakob Fuglsang måtte slippe favorittgruppa.

Rodríguez har drøye syv minutter opp til ledende Chris Froome i sammendraget, mens avstanden opp til Bauke Mollema, som ligger som nummer to, er på snaue tre minutter.

Spanjolen er fornøyd med hvordan de siste etappene har gått, men han har fremdeles et mål om å kapre en plass på pallen.

- Det er deilig å klatre på sammenlagtlisten, men jeg har ikke kommet meg opp på podiet enda, forteller Rodríguez, ifølge Cyclingnews.com.

- Jeg ønsker å gjøre det bra og jeg skal gi det jeg har denne uken. Vi er i Alpene, og det er en svært viktig og vanskelig uke. Det er fremdeles tre knallharde fjelletapper og det er slitne ryttere med trette bein, sier han.

Han mener at han fremdeles har tid til å hente inn konkurrentene foran seg for å sikre en plass på pallen.

- I morgen er det en god tempoetappe, og en hard tempoetappe. Jeg har noen gode opplevelser og jeg tror at jeg kan kapre tredjeplassen. Den første plassen går til briten (Chris Froome), den andre plassen til colombianeren (Nairo Quintana), mens jeg vil ha den tredje plassen, avslutter han.

Den 17. etappen av Tour de France føler du LIVE på procycling.no!

HTML EMBED

Annonsebilag