Joaquin Rodriguez vil virkelig blomstret de to siste sesongene.

Etter lagbyttet fra Caisse d'Epargne (nå Movistar) til Katusja i 2010 har spanjolen etablert seg blant verdens aller beste syklister.

32-åringen har de to siste sesongene blitt nummer tre på CQRankings (baserer seg på den gamle verdensrankingen), som har blitt vunnet av Vincenzo Nibali (2010) og Philippe Gilbert (2011). Alberto Contador har ved begge anledninger sneket seg inn rett foran landsmannen.

I forkant av 2012-sesongen har russiske Katusja gjort noen få endringer. Den tidligere Gerolsteiner-sjefen, Hans-Michael Holczer, vil komme inn som ny lagsjef.

Ønsker Freire velkommen
- Han vil gjøre merkbare endringer omtrent overalt, i retning tysk og internasjonal tenkemåte, forteller Joaquin Rodriguez til biciciclismo.com ifølge cyclingnews.com.

I tillegg til tyske Hans-Michael Holczer vil også hans landsmann Erik Zabel steppe inn i støtteapparatet.

Les også: Kristoffs nye spurtvåpen

Joaquin Rodriguez ønsker også landsmannen Oscar Freire velkommen på laget. Sistnevnte vil som danne en fryktet spurttrio med Alexander Kristoff og Denis Galimzyanov i det russiske mannskapet.

- Jeg er veldig positiv (til signeringen av Oscar Freire). Bortsett fra resultatene han leverer laget, vil han gi trygghet og erfaring til mannskapet.

Dropper touren
32-åringen innrømmer at en klassikerseier vil bety mye for ham neste år.

- Jeg har mange annen - og tredjeplasser, og en bronse fra verdensmesterskapet i 2009. Noen ganger lurer jeg på om jeg vil få en klassikerseier eller ikke, erkjenner han.

Denne sesongen droppet han Tour de France, og deltok heller Giro d`Italia og Vuelta a España. Det samme vil trolig skje også neste år.

- Det er klart at jeg kunne utrettet noe (i touren), hvis formen var god. Men i giroen, med den harde løypen, og i vuelta, med alle fjellene, vil jeg kunne lykkes på flere etapper og kanskje sikte mot podiet sammenlagt.

Alternativ trening
Trolig vil programmet hans se slik ut før Giro d`Italia: Challenge de Mallorca, Tour of Algarve, Vuelta a Andalucia, Tirreno-Adriatico, (kanskje Katalonia rundt), Baskerland rundt, Amstel Gold Race, Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège.

Nei, det er ikke mange ryttere som snuser på 14000-kilometeren i konkurransesammenheng i år. Men det gjør altså denne spanjolen.

Det kompenserer han med en seks uker lang pause etter sesongslutt.

- Jeg har hvilt mye. Det blir totalt seks uker uten sykkeltrening, men med andre aktivitet, som for eksempel gåturer, fjellturer, styrketrening, svømming og faktisk litt fotball, avslutter Rodriguez.