Joaquim Rodriguez, Team Katjusja, vant den 107. utgaven av Lombardiet rundt i ensom majestet foran Alejandro Valverde. Rafal Majka ble tredjemann etter at Dan Martin veltet i siste sving da de skulle gjøre opp om det nederste steget på pallen.

- Jeg var fast bestemt på å vinne i dag, og jeg visste hvordan jeg skulle gjøre det: Angripe i siste bakke, sier Rodriguez i målintervjuet, som også vant rittet i fjor.

- Kroppen var bra, så jeg angrep på samme plass som i fjor. Jeg tror alle visste hva jeg kom til å gjøre, men ingen klarte å følge. Det gjør meg stolt, sier Rodriguez i en pressemelding.

Lars Petter Nordhaug brøt rittet. Han var eneste nordmann på start.

Tøff avslutning
Thomas Voeckler var lenge i et heroisk solobrudd, men den populære franskmannen ble hentet i siste bakke, Villa Vergano, med drøye elleve kilometer til mål. En snau kilometer senere var det Thibaut Pinota tur i front av feltet.

Pozzovivo gikk straks kontra og feltet ble for alvor tynnet ut. Domenic Pozzovivo stivnet og ble hentet av Joaquim Rodriguez, som gikk på et kontraangrep.

Han fikk en solid luke, og over toppen var det bare Dan Martin, Rafal Majka og Alejandro Valverde som var på skuddhold. På de våte veiene ned mot målstreken i Lecco lå luken fra Rodriguez ned til trioen på rundt ti sekunder.

Etter den tekniske utforkjøringen ned fra toppen av Villa Vergano ventet tre lettkjørte kilometer til streken. Valverde fikk en luke til Majka og Martin, men fjorårsvinneren kjempet tappert foran, og det var ingen som klarte å true Rodriguez, som til slutt vant med 17 sekunder.

Resultater:

HTML EMBED

Revansjesugen
Rodriguez så lenge ut til å vinne sist helgs verdensmesterskap i sykling, men ble snytt for seieren etter at Rui Costa klarte å kjøre fra Rodriguez’ landsmann på oppløpet, Alejandro Valverde.

- Denne medaljen betyr ingenting, sa Rodriguez med tårer i øynene på pressekonferansen etter VM-løpet.

Den spanske landslagssjefen Javier Minguez kritiserte også Valverde etter løpet.

- Rodriguez kjørte fantastisk bra. Prestasjonen hans fortjente en gullmedalje til Spania. Men Valverde gjorde en stor feil da han ikke fulgte Costa, sa Minguez.

Dagens løp er et solid plaster på såret å regne for spanjolen.

- Det hadde vært bedre å vunnet dette løpet med VM-trøya på brystet, men det gikk ikke. Denne seieren hjelper meg heldigvis å glemme skuffelsen fra Firenze, sier Rodriguez i en pressemelding.

Se seieren her:

HTML EMBED