Gå til sidens hovedinnhold

Rodriguez: - Valget vil overraske alle

Om det blir Katjusja-avskjed, har Joaquim Rodriguez planen klar.

I et intervju med biciciclismo.com avkrefter Joaquim Rodriguez at han allerede har skrevet under for et annet lag.

- Nei, nei, nei. Men jeg har selvsagt veid de forskjellige mulighetene opp mot hverandre og funnet ut hva som passer meg best. Når alt kommer til alt, er jeg nødt til å se på det sportslige for lagkameratene mine, før jeg gjennomfører det, men det er to veldig bra lag. Vi får se. Jeg har noen muligheter der jeg kan ta med meg lagkamerater, og andre der det ikke går, forteller han.

Spanjolen er fremdeles Katjusja-rytter, men er bestemt på å forlate laget dersom voldgiftsretten ikke støtter lagets krav om å få tilbake ProTeam-lisensen. En klausul i kontrakten hans gjør at han kan bytte lag dersom lisensen på øverste nivå glipper.

- Jeg vil kjøre de største rittene
Hovedmotivasjonen bak den avgjørelsen er ønsket om å kjøre årets Tour de France. Så langt denne sesongen, har russerne fått nei til å kjøre Giro d’Italia.

- Touren er ingen besettelse for meg. Men det er noe jeg ønsker å gjøre i år fordi det blir et tøft ritt og min største sjanse til å briljere der noensinne, sier han til det spanske nettstedet i forbindelse med årets Tour de San Luis i Argentina.

Rodriguez har blitt koblet fra alt til Team Sky, BMC Racing, Argos-Shimano og Movistar den siste måneden, og kaller det «enkel journalistikk». Han tror mange blir forbauset når de får høre om hans nye arbeidsgiver:

- Laget jeg er nærmest å signere for, har ikke blitt nevnt ennå. Det kommer til å bli en overraskelse for alle, sier han og fortsetter:

- Dersom jeg hadde konsentrert meg om å tjene mest penger, hadde jeg blitt hos Katjusja. Det er klart. De andre tilbudene kan ikke sammenlignes med det. Laget trenger meg nå, ettersom de står utenfor WorldTouren. Men med tanke på alderen min (34 år, red.anm.) ønsker jeg meg en god sesongplan og å kjøre de største rittene. Jeg ønsker å binde meg til et lag i flere sesonger, og tenker at dette blir min aller siste kontrakt.

- Du tror ikke at dere vil motta invitasjoner dersom du blir i laget?

- Det handler ikke bare om å bli med i touren, men også om å få sesongplanen jeg ønsker. Nå skal jeg ikke kjøre giroen, og i mai kan jeg få vite at jeg ikke kjører touren. Jeg har fortjent min plass i dette selskapet, og jeg ønsker ikke stresset det er å få vite i siste øyeblikk at man får bli med i rittene.

Får svar i starten av februar
Katjusja melder onsdag at den avgjørende høringen i voldgiftsretten er satt til 8. februar i Lausanne.

Da får laget vite om det er mulig å få tilbake lisensen som UCIs lisensnemnd fratok dem for stryk på punktet «etiske kriterier» i midten av desember.

Superstjernen Rodriguez, som i fjor var den aller beste rytteren i verdenstouren, har de nok tapt allerede.

Kommentarer til denne saken