Rødt kort og kjempenedtur

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

LERKENDAL (TV2 Nettavisen) Fem minutter før pause ble Rosenborgs stortalent Per Ciljan Skjelbred sendt i garderoben med rødt kort. Dermed klappet trønderne sammen og sløste bort to nye poeng.

22.05.05 23:30

ROSENBORG-MOLDE 1-1: For 17-åringen på RBKs midtbane ble møtet med erkerivalen fra Molde en gedigen nedtur. For drøye to uker siden spilte han glitrende da trønderne slo serieleder Start, og ble hyllet både av med og motspillere. I dag tuslet han slukøret i garderoben før kampen var kommet halvveis etter å ha fått sitt andre gule kort.

Veien mellom suksess og fiasko i idrett er fortsatt kort.

HER KAN DU SE MÅLENE

Klønete
- Klønete gjort av meg. Jeg prøve å komme foran Molde-spilleren, men løp i stedet rett på ham, sier en betuttet Skjelbred om forseelsen som ga ham marsjordre. Noe særlig mindre klønete var ikke hendelsen som førte til at han ble notert i dommerens bok første gang.

- Jeg kom alt for seint inn i duellen med Molde-keeperen, og hoppet rett på ham. Begge kortene var nok berettiget, konkluderer unggutten, som ikke gjør det minste forsøk på å gi dommer Brage Sandmoen skylda for at det ble en tung kveld på Lerkendal.

- Ene og alene min egen feil. Derfor er jeg så forbannet – på meg selv, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kortet kostet to poeng
Skjelbred er ikke et øyeblikk i tvil om at det røde kortet han fikk like før pause, kostet Rosenborg to poeng.

- Vi ledet 1-0, og hadde full kontroll på kampen. Da jeg ble utvist, måtte vi legge om formasjonen, og det meste gikk i stå. Nå har jeg det fælt, sier Skjelbred, etter å ha sett over halve kampen fra tribunen.

Selv om Per Joar Hansen ikke vil legge en unødvendig tung bør på skuldrene til sitt unge talent, og avfeier det hele med at dette er ”sånt som skjer i fotball”, legger han ikke skjul på at han mener seieren glapp da hjemmelaget ble redusert til ti mann.

- Vi spilte bra da vi fikk utvisningen. Med en spiller i manko mistet vi trykket framover, i tillegg til at vi ble for feige og la oss alt for langt bakpå defensivt. Når kreftene etter hvert tok slutt hos enkelte spillere, slapp vi Molde til og ga dem sjansen til å score et billig mål. For å si det pent: vi har ikke akkurat marginene med oss for tida, sier Rosenborg-treneren, som har et halvt dusin spillere på skadelista om dagen.

Sykdom og skader
- Og som om ikke det er nok: søndag morgen ringte Erik Hoftun og fortalte at han var syk. Det skal ikke være enkelt, sier en oppgitt RBK-trener, som etter beste evne forsøker å overbevise omgivelsene om at han har klokkertro på det han holder på med.

Den hardt pressede Rosenborg-treneren som så sent som for fire dager siden gikk en runde både med spillerne og kollegene i ledelsen i klubben for å forsikre seg om at han har tillit, akter å fortsette i samme spor.

- Jeg tror ikke det finnes noe hokus-pokus i fotball. Den eneste måten å komme ut av uføret på, er å jobbe enda hardere både på og utenfor banen. En dag vil trenden snu – det er jeg skråsikker på, sier Per Joar Hansen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag