*Nettavisen* Sport.

Rødt kort og overtidsdrama da Crystal Palace snublet mot erkerivalen

 

Wilfried Zaha scoret på straffe for Crystal Palace. Foto: Mike Hewitt / AP / NTB Foto: (NTB scanpix)

Wilfried Zahas straffemål i første omgang så ut til å bli det eneste i derbyet mellom Crystal Palace og Brighton, men en utligning på overtid sørget for 1-1.

18.10.20 17:08

Rivaloppgjøret stammer tilbake til 70-tallet og har fått navnet «The M23-derby» etter motorveien som går mellom Sussex og Sør-London.

Etter drøye 20 minutter fikk hjemmelaget straffe da Michy Batshuayi ble revet over ende av Tariq Lamptey. Zaha hadde få problemer med å gi Palace ledelsen fra 11-meteren.

Det var Brighton som styrte det meste som skjedde i første omgang på Selhurst Park, men gjestene klarte ikke å få hull på byllen mot et godt organisert Palace-mannskap.

Etter hvilen fortsatte Brighton å dominere banespillet, men Palace-forsvaret forsvarte seg lenge godt nok til å renske unna det som kom.

Helt til vi var inne i overtiden. Da smalt Alexis Mac Allister til fra snaut 16 meter og sørget for 1-1. På jakt etter alle poengene pådro Lewis Dunk seg rødt kort med en grufull takling på Gary Cahill.

Resultatet betyr at Palace ligger på tolvteplass i Premier League med sine sju poeng, mens Brighton ligger fire plasser bak med fire poeng.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.