RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roer uten teknikk ble jublet fram

Sist oppdatert:
Eton (NTB-AFP): Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere.

- Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Issaka.

35-åringen er egentlig svømmer, men Niger ønsket å sende en roer til OL, og for tre måneder siden ble han sendt til Egypt i to uker for å prøve sporten. Det endte med at han kom til London-lekene på et wildcard.

I lørdagens forsøksheat endte han håpløst sist i Olaf Tuftes heat med 8.25,56. I oppsamlingsheatet søndag gikk det enda saktere, og han fullførte på 8.39,66. Det siste drøye minuttet var han alene i banen, mens publikum jublet ham fram tak for tak. Da han nærmet seg mål, reiste publikum seg.

- Jeg har rodd i bare tre måneder, og nå er jeg i OL som mitt lands første deltaker i roing. Jeg var glad for å kunne fullføre til jubel og applaus. Jeg gjorde mitt beste, sa Issaka.

Han føyer seg inn i rekken av glade amatører som virkeliggjør baron Pierre de Coubertins tese om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere