RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rogers bekrefter Team Sky-exit

Foto: ODD ANDERSEN (Afp/Scanpix)
Sist oppdatert:
Viktig Wiggins-hjelper skal sykle for Bjarne Riis.

Michael Rogers har signert en toårig avtale med danske Saxo-Tinkoff. Den australske 32 åringen forlater dermed britiske Team Sky, hvor han var en sentral brikke i Bradley Wiggins’ suksessfulle 2012-sesong.

- Jeg ser frem til å være en del av Team Saxo-Tinkoff. Det er et veldig sterkt og erfarent mannskap, og jeg vil bidra med mitt i de korte og lange etapperittene, sier Rogers på Saxo-Tinkoff sine hjemmesider.

- Han er uten tvil en førsteklasses syklist, en veldig sterk temporytter, som også er i stand til å klatre, og på toppen av det hele er han en fin fyr, sier Saxo-Tinkoff-sjef Bjarne Riis i en pressemelding.

- Han vil styrke vårt lag, og jeg tror han vil bli en svært viktig rytter for oss, både når det gjelder å hjelpe Alberto [Contador] i Grand Tours og for å sikre resultater på egen hånd, fortsetter Riis.

Rogers sin kontrakt med Team Sky utløper ved utgangen av desember, og hans overgang til Saxo-Tinkoff skal i følge britiske medier ikke være direkte relatert til Team Skys strenge evalueringsprosess i kjølvannet av dopingavsløringene rundt Lance Armstrong og US Postal.

Navnet til Rogers har imidlertid vært knyttet til den famøse «dopinglegen» Michele Ferrari, en assosiasjon Rogers selv har vedkjent seg i ettertid. Likevel fastholder australieneren at forholdet med italienske Ferrari aldri dreide seg om forbudte, prestasjonsfremmende midler.

Venter på UCI-avgjørelse
Rogers er en sen tilvekst til det danske mannskapet, som fra før har signert blant annet Nicolas Roche, Matti Breschel, Oliver Zaugg, Rory Sutherland, Timmy Duggan og tsjekkeren Roman Kreuziger.

Rogers har hatt en god sesong, med seier i Bayern-Rundfart og andreplass i Critrium du Dauphiné, og tar med seg verdifulle poeng til det danske laget, som kjemper om en plass i WorldTouren neste sesong. Bjarne Riis sitt mannskap sliter i bunnen av rankinglisten til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

UCI vil offentliggjøre neste års WorldTour-lag 10. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere