*Nettavisen* Sport.

Roglic vinner Vueltaen – Hagen beholder 8.-plassen

 

Carl Fredrik Hagen imponerer stort med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Carl Fredrik Hagen ligger an til historiens beste norske plassering i en Grand Tour i sykling. På lørdagens etappe i Vuelta a España holdt han på sin 8.-plass.

14.09.19 18:46

Sloveneren Tadej Pogacar fra UAE-laget vant den 20. etappen etter et solobrudd i fjellene fra Arenas de San Pedro til Plataforma de Gredos. Fra 20-åringen skilte det ett minutt og 32 sekunder ned til toer Alejandro Valverde fra Movistar.

Primoz Roglic klarte å henge med Valverde og de andre i kvartetten som var nærmest Pogacar, og dermed går seieren i årets Vuelta til Jumbo-Visma-rytteren og den tidligere skihopperen fra Slovenia.

Valverde blir nummer to i storrittet, 2.50 minutter bak Roglic, mens Pogacar tar seg opp til 3.-plassen med lørdagens sterke etappeseier.

Historisk Hagen

Lotto Soudal-rytteren Hagen kjempet seg i mål på 15.-plass lørdag. Oppegård-mannen har imponert stort i sin første deltakelse i et av sykkelsportens tre store treukersritt.

Hagen sykler sin første sesong som utenlandsproff, og han har markert seg som noe så sjeldent som en norsk sammenlagtrytter. Søndag trenger han bare å fullføre finaletappen inn til Madrid for å sikre 8.-plassen i rittet, som vil være den beste norske plasseringen i en Grand Tour noensinne.

Dimension Data-rytterne Rasmus Fossum Tiller og Edvald Boasson Hagen endte 38.44 minutter bak vinneren lørdag. De ble henholdsvis nummer 127 og 132.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.