*Nettavisen* Sport.

Rogne slo opp skaden

Foto: (Scanpix)

Thomas Rogne (19) imponerte for Celtic etter seks uker på skadelisten, men ble skadet igjen.

25.04.10 22:42

DUNDEE UNITED - CELTIC 0-2: Onsdag spilte Thomas Rogne 60 minutter på reservelaget, uten å kjenne noe til strekkskaden som hadde plaget ham i seks uker.

Manager Neil Lennon var åpenbart begeistret, for han satte 19-åringen rett inn på laget i den svært viktige bortekampen mot Dundee United.

Ros fra Sky og BBC
På BBCs livedekning av kampen ble det konstatert at Rogne spilte som om han aldri hadde vært skadet, og Sky Sports fulgte også opp med rosende omtale av nordmannens innsats. Dessverre ble kampen svært kort for Rogne, som slo opp igjen strekkskaden på Tannadice Park.

- Jeg kjente det etter et kvarter. Da tenkte jeg ”Faen, ikke nå igjen”. Men så ble det ikke noe verre, det gikk ganske ålreit en liten stund. Men etter hvert skjønte jeg at det ikke gikk, sier Rogne til Nettavisen.

Han er usikker på hvor langvarig skaden vil være denne gang, men regner med at det blir omtrent seks uker på skadelisten også denne gang.

- Det blir vel cirka det samme. Det er jo kjedelig, men det er ikke noen vits i å grave seg ned. Jeg får ta det positive med meg. Jeg fikk spilt 35 minutter som gikk ganske bra.

Tre viktige poeng
Det betyr at sesongen er over for den tidligere Stabæk-spilleren, som trodde at han hadde vært forsiktig nok med strekkskaden ved å vente en uke lenger enn antatt nødvendig før comebacket.

Det positive var at Celtic fikk med seg alle tre poengene fra møtet med Dundee United, og dermed økte avstanden til nettopp dette laget i kampen om andreplassen og den andre billetten til Champions League.

Celtic ligger åtte poeng foran Dundee United, som er nummer tre med 61 poeng. Rangers topper med 82 poeng.

- Det var en veldig viktig seier, konstaterer Rogne overfor Nettavisen.

Tror på Rogne
Han er – uansett skadeproblemene – fornøyd med sin første sesong i den skotske storklubben.

- Jeg har fått en del flere kamper enn jeg hadde trodd, kanskje. De sa jo at de hadde veldig stor tro på meg, og det har de også bevist ved å gi meg mye sjanser. Det er jo litt fint å tenke på.

Tidligere denne uka hadde Rogne et positivt møte med manager Lennon.

- Jeg fikk beskjed om at han har stor tro på meg. Han viser meg mye tillit og det er klart at det er kjempebra.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag