Rogne taus om framtiden

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Stopperen håper å vise seg fram under U21-EM.

Thomas Rogne skal være ferdig i skotske Celtic. Stopperen selv vil ikke si noe om hvor fotballframtiden ligger.

- Hva kan du si?

- Ingenting. Det eneste jeg skal gjøre, er å spille U21-EM for Norge. Resten får vi ta senere, sier Rogne til NTB.

Han er ikke blitt enig med Glasgow-klubben om ny kontrakt. Nå venter trolig ny klubbadresse for den tidligere Stabæk-spilleren.

Utstillingsvindu
Et U21-EM blir av mange omtalt som det perfekte utstillingsvinduet.

- Det er jo i utgangspunktet et perfekt utstillingsvindu. Gjør man det godt der nede, er det et veldig fint vindu. Men det kan gå begge veier, for en kan jo også gjøre et dårlig mesterskap – uten at jeg belager meg på det, sier Rogne.

Han mener Norge har muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet hvor Israel, England og Italia venter.

- En kan forvente at vi tør spille fotball, har troen på egne ferdigheter og troen på det systemet vi har. Det er en glad gjeng som liker å spille fotball og har godt samhold.

Snakker ned England
England seiler opp som favoritt i gruppen. Engelskmennene kommer nedover med en rekke profiler fra gode klubber. Samtidig advares det mot å ta for lett på vertsnasjonen Israel.

- Israel kan jeg ikke så mye om, men flere av gutta på laget sier at de har satset veldig hardt på dette U21-landslaget med tanke på EM på hjemmebane. De virker veldig godt organisert og litt som oss. England er gode, men ikke så gode som alle tror de er, eller så gode som de selv tror de er. Jeg kan lite om Italia, men de har noen gode spillere de også, sier Rogne.

Han står med 15 U21-landskamper. Det er blitt to mål.

De norske spillerne reiser til Tel Aviv lørdag. Første kamp er mot Israel 5. juni. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.