De norske skiskytterkvinnene endte til slutt på syvendeplass, mens Frankrike vant suverent.

Formen har vært variabel for nesten alle de norske skiskytterne denne sesongen, med unntak av én: Marte Olsbu Røiseland. Hun leder verdenscupen sammenlagt.

Og på fredagens stafett viste hun at formen er der før OL. 31-åringen trengte ett ekstra skudd på liggende, men plaffet ned alle fem blinkene på stående.

– Hun gjør jobben her og viser vei. En lagspiller av rang, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Røiseland gikk Norge inn til ledelse ved første veksling, like foran Italia. Dermed hadde hennes mindre rutinerte lagvenninner et greit utgangspunkt å jobbe fra.

Og Røiseland selv var meget fornøyd.

– Det var kjempegøy. Skikkelig moro. Det var en mini-fellesstart, og jeg koste meg, sa hun til NRK.

Resultat som forventet

I sesongens to andre stafetter hadde de norske kvinnene endt på fjerde- og syvendeplass. Sånn sett var fredagens resultat litt som ventet - uten at en løper som Tiril Eckhoff gikk for Norge. Hun er i høyden for å drive OL-forberedelser.

Dermed forblir Norge i beste fall en outsider til OL-medalje. Det er jaktstart på søndag, men fredagens konkurranse var som en generalprøve å regne før OL-stafetten.

Frankrike tok seieren overlegent foran Sverige. Russland endte på tredje.

Solide etapper

Karoline Knotten tok over og startet godt med fullt hus på sin første serie. Hun holdt greit følge med de nærmeste konkurrentene, til tross for at hun måtte bruke ett skudd ekstra på sin andre skyting.

Knotten kjemper om en plass på stafettlaget i OL, og hun måtte finne seg i å tape litt på vei inn til veksling. Da lå Norge 15 sekunder bak teten, på femteplass. Litt som ventet, rett og slett.

Karoline Erdal kom seg gjennom sine to runder på standplass med kun én bom.

– Imponerende gjennomført, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

I kamp om pallen

Erdal avsluttet godt i sin første verdenscupstafett, så Norge hadde kontroll på femteplassen da ankerkvinne Ragnhild Femsteinevik begynte sin etappe.

Frankrike og Sverige kjempet om seieren, men en hviterussisk kollaps på nest siste skyting gjorde at Norge faktisk kjempet om pallen, ettersom Femsteinevik behøvde kun ett ekstra skudd på liggende.

Men duellen om tredjeplassen var mot Italia og Russland. Med to bom på stående ble det dermed vanskelig for Femsteinevik å gå Norge inn til pallplass. På sisterunden passerte flere av konkurrentene henne. Og da ble Norge nummer syv.,

Søndag er det jaktstart. Den vises på NRK1 og Eurosport 1 12.45.