Gå til sidens hovedinnhold

Røisland og Dahl tok sølv i X Games

Mons Røisland dro inn en sølvmedalje i slopestylefinalen i snowboard i årets X Games i Aspen. Ferdinand fulgte opp med nok et sølv i fristil slopestyle.

Konkurransen ble utsatt på grunn av dårlige forhold og lav fart etter stort snøfall lørdag, men søndag kunne den gjennomføres. Vant gjorde USAs Dusty Henricksen, mens finnen Rene Rinnekangas endte opp med bronsemedalje.

Røisland hadde sitt beste "run" i siste runde. I sitt første run var han nede med hånden. Det andre forsøket gikk greit, og da lå han på en tredjeplass før det ble tilnærmet full klaff i siste run.

Tre nordmenn var med i finalefeltet. Marcus Kleveland ledet etter 1. runde, men endte opp med 5.-plass til slutt. Ståle Sandbech ble nummer åtte.

I fristil slopestyle ble det også norsk sølv. Ferdinand Dahl kjørte inn til 2.-plass bak amerikaneren Nick Goepper. Bronsen gikk til Evan McEachran fra Canada.

– Dette er mitt beste resultat i karrieren i X Games. Jeg er bare veldig glad. Foran konkurransen hadde jeg ikke den beste treningen, og det ble litt stress med å finne ut av run og triks, men jeg er utrolig godt fornøyd med kjøring, løype og plassering. Selvfølgelig tenker jeg også på Birk Ruud som gikk glipp av årets X Games, men han vil garantert komme sterkt tilbake, sier Ferdinand Dahl.

Birk Ruud mistet årets X Games i Aspen fordi han ble koronasmittet rett i forkant av lekene.

(©NTB)