Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røisland vant verdenscuprenn i slopestyle

Mons Røisland vant lørdagens verdenscuprenn i slopestyle i Østerrike. Her fra X-Games i Norge i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mons Røisland vant lørdagens verdenscuprenn i slopestyle i Østerrike. Her fra X-Games i Norge i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Snowboardkjører Mons Røisland vant lørdagens verdenscuprenn i slopestyle i østerrikske Kreischberg. Silje Norendal ble nummer tre i kvinneklassen.

Røisland fikk 88,75 poeng for sitt tredje og siste forsøk i finalen, og det holdt til seier fire poeng foran amerikanske Chris Corning. Hiroaki Kunitake fra Japan ble nummer tre.

– Det er helt ubeskrivelig! Det var sykt nervepirrende da jeg falt i de to første forsøkene. Man hater jo livet akkurat der og da, og det øker presset før siste forsøk. Det er veldig gøy å ha dette i beltet allerede nå, og jeg gleder meg til de neste konkurransene, sa Røisland i en pressemelding fra snowboardfordunet etter sin tredje verdenscupseier. To av dem har kommet i Kreischberg.

21-åringen var eneste nordmann i finalen. Bendik Gjerdalen ble utslått i semifinalen tidligere lørdag og endte på 14.-plass. De fire andre norske kjørerne røk ut i semifinalen fredag.

– Det ble dårligere vær og mer vind utover dagen, og en del av kjørerne slet litt i finalen. Det var vanskelige forhold, men utrolig digg å lande det jeg var gira på, sa Røisland.

I kvinneklassen vant japanske Miyabi Onitsuka foran østerrikske Anna Gasser og Norendal. Alle tre fikk opp sitt tellende resultat i tredje og siste forsøk, men de to første var i en klasse for seg. Norendal endte over 17 poeng bak, men knep den siste pallplassen med et par poengs margin.

Det lover godt foran X-Games i Aspen i slutten av måneden.

– Jeg føler at ting begynner å løsne, og at jeg er akkurat i det sjiktet hvor det kan bli skikkelig bra. Det var vanskelige forhold i dag, og litt skummelt å kjøre. Jeg skulle ønske jeg landet alt ordentlig, men det var veldig gøy, sa Norendal.

Norendal var eneste norske kvinnelige deltaker i rennet.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!