Røk Arsenals gulldrøm her?

Foto: Glyn Kirk (AFP)

Cesc Fàbregas og Theo Walcott forlot banen med skade i Arsenal-seier.

24.02.11 06:58

ARSENAL - STOKE 1-0:

Stoke forsøkte, men klarte ikke å stoppe Arsenal i å kontrollere inn en trepoenger hjemme på Emirates Stadium i hengekampen i Premier League onsdag kveld.

Men selv om seieren fører klubben helt opp i ryggen på Manchester United på Premier League-tabellen, gikk nok Arsenal-tilhengerne hjem fra kampen med delte følelser.

Stygg ankelskade
For før kvarteret var spilt i London, ga kaptein Cesc Fàbregas tegn til benken om at han måtte gi seg for dagen. Minuttet senere haltet spanjolen av banen med en kneskade, og Arsenal var tydelig svekket av tapet.

Som om ikke det var nok ble Theo Walcott båret av banen midtveis i annen omgang, med det som så ut som en stygg ankelskade.

Det passer dårlig for Arsenal med ligacupfinale, borteoppgjør mot Barcelona i Champions League og mulig FA-cupkamp mot Manchester United i vente de kommende ukene. Og ikke minst: Gullkampen i Premier League.

- Walcott har forstuet ankelen, og vil definitivt gå glipp av ligacupfinalen på søndag, sier Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Samtidig er heller ikke beskjedene rundt Fàbregas beroligende for Arsenal-supporterne: Wenger forklarer at spanjolen har et problem med kneet, og at det skal undersøkes nærmere på torsdag.

Godt Carew-forsøk
Men vertene kan i det minste prise seg lykkelige over at laget allerede hadde tatt en tidlig ledelse mot Stoke, etter at Sébastien Squillaci dyttet inn sitt første ligamål for Arsenal etter et hjørnespark bare åtte minutter ut i kampen.

Før scoringen hadde Theo Walcott banket ballen i stolpen etter pasning fra Cesc Fabregas, men da 23-åringen måtte forlate banen falt tempoet i kampen betraktelig.

Stoke på sin side hadde lit å stille opp med, foruten et kjempetreff fra John Carew fra nærmere 25 meter. Keeper Wojciech Szczesny hang imidlertid fint med, og dermed gikk lagene til pause med 1-0 til vertene.

Stoke forsøkte
Etter hvilen kom Stoke langt mer med i kampen, og kunne med litt flaks ha utlignet ved flere anledninger.

Og selv om Arsenal svarte med noen gode angrep, var det rundt vertenes straffeområdet at det meste av spillet utløpte seg i sluttminuttene.

Dog uten at gjestene lyktes, og Arsenal kan fornøyd konstatere at laget bare er ett poeng bak Manchester United på tabellen - dog med en kamp mindre spilt.

Så er spørsmålet om seieren var verdt prisen, og om Fàbregas og Walcott vil være tilbake til spill mot Birmingham i ligacupfinalen på søndag - og ikke minst mot Barcelona på Camp Nou om 13 dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.