*Nettavisen* Sport.

«Rolf er ren-Rolf»: - Jeg er ren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Dopingmistenkte Rolf Sørensen beroliger fansen.

07.01.13 08:58

Facebook-gruppen «Rolf er ren» har rundet 25.000 medlemmer.

Medlemmenes budskap er ironisk. De tror nemlig ikke noe på at Danmarks mest framgangsrike syklist gjennom tidene, Rolf Sørensen, fullførte alle sine ritt med rent mel i posen.

Høstens omfattende dopingavsløringer innenfor sykkelsporten har satt den danske TV 2-eksperten under massivt press, men 47-åringen har hele veien bedyret sin uskyld.

- Jeg har ikke vært en del av alt det der. Man skal jo være ganske korka om man nekter for at man ikke kjente til at det var doping i feltet overhodet, for det var åpenlyst at det foregikk.

- Men det har ikke vært noe tema for meg, sier Rolf Sørensen til Ekstra Bladet.

Her i Norge var vi jo godt vant til slike svar fra Steffen Kjærgaard over en tiårsperiode, men det kan selvsagt ikke benyttes som mål på hvorvidt andre ryttere har dopet seg eller ikke.

Sørensen har vunnet blant annet Liège-Bastogne-Liège (1993) og Flandern rundt (1997) i en periode da mange av konkurrentene hans jukset.

Han vedgår at han har fått med seg «Rolf er ren»-kampanjen som har herjet det paddeeflate landet i løpet av det foregående året.

- Man skal stå modell for mye, men folk får trekke de slutninger de vil. Jeg har alltid sagt at jeg er stolt av min karriere og det jeg har prestert. Det er jeg fremdeles. Jeg kan fortsatt seg meg selv i øynene med god samvittighet, forteller han.

Sørensen avsluttet sin profesjonelle sykkelkarrieren i 2002. Over 17 år rakk han å vinne 53 seirer.

- Hadde det ikke vært for EPO-driten, hadde jeg ikke vunnet 50, men 120 ritt. Da hadde det utelukkende vært arbeidsinnsatsen og viljen som hadde satt grensene, har han tidligere uttalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.