RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolig før nabofeiden

Sist oppdatert:
Det kom ikke inn inn meldinger om bråk før kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm.

Bare minutter før kampstart i storoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm har det fortsatt ikke kommet inn meldinger om bråk i forkant av kampen.

Nettavisen meldte tidligere mandag at Lillestrøm-grupperingen «Sportsklubbens Fineste» hadde varslet at de ville reise til Oslo for så å bevege seg oppover mot Ullevaal. Ønsket skulle være å ta et oppgjør med fotballpøbler tilknyttet Vålerenga.

Ifølge et tips Nettavisen har fått skal politiet ha fotfulgt en gruppe på 20-30 supportere før kampstart. Nettavisen har imidlertid ikke lykkes å få disse opplysningene bekreftet fra Oslo-politiet.

For to uker siden slåss LSK-grupperingen med bråkmakere fra Fredrikstad.

- Bråk medfører utestengelse
Tidligere mandag var Vålerenga kjent med informasjonen om at det kunne bli bråk, det var også politiet.

- Men supportere tilknyttet Vålerenga vet konsekvensene av å lage bråk. Det vil føre til utestengelse, og jeg tror ikke de vil gjøre noe sånt i nærheten av Ullevaal stadion, sier Vålerengas sikkerhetssjef, Tom Ulseth, til Nettavisen.

- Men hvis det blir bråk også andre steder, og vi kan identifisere de som deltar, så vil også det holde for oss til en utestengelse, legger han til.

Han understreker imidlertid at han regner det som helt ufarlig å møte på Ullevaal mandag. Blir det bråk vil nok det skje helt andre steder enn i nærheten av Ullevaal.

Følg kampen på mobilen: Gå inn på mobil.nettavisen.no

Mange utestengte
- Vi er LSK-supportere, og naturligvis skal vi derfor til Oslo (Ullevaal) for å støtte klubben vår. Utover det har vi ingen kommentar, sier LSK-gruppen «Sportsklubbens Fineste» til Nettavisen.

De har imidlertid ett problem. Identifiserte medlemmer av gruppen er utestengt fra alle Lillestrøms kamper, og vil også bli nektet adgang på Ullevaal.

Kampen mot Lillestrøm er også Vålerengas første etter at klubben utestengte åtte supportere for bråk i forbindelse med Lyn-kampen. Totalt har klubben utestengt drøyt 10 personer så langt i år. Hva vil disse gjøre i forbindelse med kampen? Vil de se den hjemme på tv eller vil de likevel møte opp på Ullevaal? Det er også en del av usikkerheten.

Politiet bekrefter at de vil være til stede.

- Politiet er til stede. Noen tiltak er synlige. Andre ikke, sier Johan Fredriksen, leder for fellesoperativ seksjon, til Nettavisen.

- Men vi håper at det er fokus på det sportslige. De som har ambisjoner utover det kan med fordel holde seg hjemme, legger han til.

- Ikke medlemmer hos oss
Kanarifansens sikkerhetssjef, Frode T. Johannesen, understreker at de voldelige supporterne verken er medlemmer av Kanari-fansen eller Lillestrøm, og at Kanari-fansen, en klubb med 5.000 medlemmer, også tar fullstendig avstand fra alt som har med vold å gjøre.

- Skulle disse to grupperingene fra Oslo og Lillestrøm møtes for å slåss så er dette en sak for politiet. Vi har full tillit til at Vålerenga som arrangør sørger for sikkerheten rundt og inne på stadion, både før, under og etter kamp. Vi er bønder som støtter laget vårt og vil gjøre alt for at vi vinner både på tribunen og på banen.

- Slåssing sluttet vi med på barneskolen, sier han.

Følg Vålerenga-Lillestrøm fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem fra 19.00.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere