ROMA - CHIEVO 1-0:

Roma fikk den starten de drømte om. Allerede etter fire minutters sørget Simone Perrotta for 1-0 til vertene etter målgivende fra midtbanekollega Daniele de Rossi.

Sistnevnte var kanskje i offiside da han mottok ballen i feltet, men Chievo-forsvaret kunne uansett takke seg selv for baklengsmålet. En hårreisende klarering landet rett utenfor bortelagets egen sekstenmeter og nærmest ba Roma om å bli straffet.

Fortsatte trenden
Francesco Totti hadde før målet allerede fått annulert en scoring for offside. Totti, og i særdeleshet Mirko Vucinic, har måttet tåle kritikk for å misbruke store målsjanser de siste dagene og duoen fortsatte i samme spor innledningsvis i lørdagens oppgjør.

Først misset Totti fra kort hold helt alene med gjestekeeper Stefano Sorrentino. Vucinic har bommet på de utroligste måter både mot Inter i cupen og mot Palermo i forrige seriekamp.

Montenegrineren, som må kunne sies å ha vært i bedre form tidligere i sesongen, sliter åpenbart med timing og øye-fot-koordinasjon for øyeblikket.

Sjansen han fikk i innledningen lørdag var riktignok ikke like åpenbar som i de to foregående Roma-kampene, men avslutningen var akkurat så håpløs som Roma-fansen fryktet å se.

Både Vucinic og Totti leverte bedre forsøk seinere i omgangen, men uten å lykkes.

Se kampforløpet minutt for minutt her

Chievo så i noen minutter ut til å ha tatt over initiativet etter hvilen, men etter rundt ti minutter begynte en ny serie av muligheter fra hjemmelaget.

Et stolpetreff fra Jérémy Ménez var det nærmeste romerne kom før Vucinic igjen ble mannen som avsluttet angrepene. Forsøkene ble bedre og bedre fra mannen normalt ligger til venstre i Romas angrepstriangel, men ingen av dem overlistet Sorrentino.

«Missekonkurranse»?
Tiden fra det 57. til 70. spilleminuttet fortonet seg etter hvert som en sjanseorgie der det ved et par tilfeller nærmest var ufattelig at «Giallorossi» ikke fikk den betryggende andrescoringen.

Totti fulgte så opp med å komme seg i god skuddposisjon ved et par anledninger, men uten å treffe innenfor stengene.

Med tre minutter igjen av ordinær tid holdt det på å gå slik det ofte gjør mot lag som sløser med målsjansene. Chievo fikk en gyllen mulighet til å utligne.

Heldigvis for Roma fikk desperate forsvarere kastet seg i veien for avslutningen og klarert til corner. Vertenes innbytter Matteo Brighi oppsummerte i det hele tatt dagen godt på overtid.

Mannen som erstattet målscorer Perrotta dro seg enkelt forbi en forsvarer etter et fint medtak, før han plasserte ballen kaldt og rolig forbi Chievos keeper - og utenfor.

Men det ble i det minste seier for John Arne Riise og co. Dermed her klubben fortsatt et lite håp om å kapre fjerdeplassen i Serie A som gir mesterligakvalifisering.

Riise spilte hele kampen på venstrebacken for Roma.