Bodø/Glimt sjokkerte Roma nok en gang hjemme på Aspmyra og Kjetil Knutsens menn slo Jose Mourinho sitt mannskap 2-1 i torsdagens første kvartfinale i Conference League.

I de sene nattetimer etter kampen ble alt fokuset rettet mot at politiet ble tilkalt Aspmyra, men før den tid uttalte Roma-spillerne Lorenzo Pellegrini og Nicola Zalewski seg til pressen.

De gikk til angrep på banedekket på Aspmyra.

Les også: Ampert på Aspmyra etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma - politiet tilkalt

- Tragedie

- Det er en absolutt tragedie at en kvartfinale i en europeisk cupkamp kan bli spilt på en plastikkbane slik som i kveld, sa Zalewski ifølge Romapress etter kampen.

Før torsdagens kamp gikk også Mourinho knallhardt ut mot kunstgresset på Aspmyra, noe han også gjorde da klubbene møttes i høst.

Han besluttet også denne gangen at laget hans skulle ankomme sent kvelden før kamp, droppe trening på banen og kun gjennomføre den obligatoriske kvarter lange tuslerunden på Aspmyra.

Roma-kaptein Pellegrini slang seg også på kritikken mot kunstgresset etter kampen.

- Det som er synd er at i turnering som dette, du har kommet til kvartfinale og det er umulig å forstå hvor ballen spretter på banen. Men vi har ingen unnskyldninger, vi prøver igjen om en uke. Jeg beklager, jeg er fortsatt sjokkert over det jeg så, sa han til Sky Italia.

Les også: Full tenning mellom Knutsen og Roma-benken da Glimt tok ny Roma-skalp

Irritert Mourinho

Både Pellegrini og Zalewski ser nå frem mot returoppgjøret på Stadio Olimpico i Roma i neste uke, som spilles på gress.

- Det vi trenger neste uke, i tillegg til supporterne våre, er et skikkelig banedekke. Det er det vi trenger, en god bane, i motsetning til den vi spilte på i kveld, sa Zalewski.

Mourinho var heller ikke en fornøyd mann etter kampen, og mente resultatet var urettferdig.

- Uavgjort ville vært mye mer rettferdig. De var ikke bedre enn oss, og kampen var svært jevn. Vi hadde mange flere sjanser enn dem, men sånn er fotball, sa Mourinho på spørsmål fra Nettavisen på pressekonferansen etter kampen.