*Nettavisen* Sport.

Romania klager på dommerne

Foto: Foto: Jens Noergaard Larsen / Nordfoto/ SCANPIX

Det rumenske fotballforbundet gikk mandag knallhardt ut og mente at UEFA bevisst setter opp dommere som er fiendtlig innstilt overfor dem, og at Romania ble snytt for seirer mot både Norge og Danmark.

22.09.03 17:28

- Jeg anklager direkte UEFAs dommerkomité for å sette opp dommere som bevisst gjør feil mot vårt landslag, sa den rumenske fotballpresidenten Mircea Sandu på en pressekonferanse mandag, melder Reuters.

Chivu og Mutu

Rumenerne sendte i forrige uke et brev til UEFA-president Lennart Johansson hvor de formelt klager på dømmingen i EM-kvalifiseringen. Et brev som hadde et vedlegg fra de rumenske spillerne.

- Chivu og Mutu var blant dem som sa UEFA diskriminerer øst-europeiske land som ikke er medlemmer av EU, sa Sandu.

Den rumenske fotballpresidenten hevder å ha støtte fra Ungarn, Litauen og Ukraina, som skal ha opplevd det samme.

- Gave av et straffespark

Rumenerne hevder at Danmarks utligningsmål på overtid i København var tredje gang de ble snytt for seieren i en EM-kvalifiseringskamp. Også oppgjøret mot Norge på Ullevaal havner i den kategorien.

- Dommeren dømte mot Romania da vi spilte mot Norge. Han ga hjemmelaget en gave av et straffespark da Romania ledet 1-0, forklarte Sandu.

UEFA reagerer på påstandene fra Romania.

- Presidenten i det rumenske fotballforbundet hadde et møte med UEFA-president Lennart Johansson i Bratislava i forrige uke og ga ham en rekke taper fra kamper som vil bli gjennomgått av UEFA. Men anklagene fra det rumenske fotballforbundet er totalt ubegrunnet. De er rett og slett latterlig, sier UEFAs informasjonsdirektør Mike Lee.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.