*Nettavisen* Sport.

Romelu Lukaku snakker ut om overgangen til Inter

 

KNEKK I RELASJONEN: Ole Gunnar Solskjær ønsket en annen spillertype på topp for Manchester United. Foto: Oli Scarff (AFP)

I sommer fikk Lukaku sin overgang til Inter, men nå fyrer han løs mot gamleklubben for måten de håndterte overgangen på.

22.08.19 09:57

Romelu Lukaku og Manchester United så i startfasen ut til å være en svært god match.

Belgieren scoret allerede i debuten, og var toneangivende store deler av sin første sesong under José Mourinho i United. Så fulgte en tøffere sesong, hvor han etterhvert måtte se Marcus Rashford komme foran han i køen for spissplassen.

Føler seg dårlig behandlet av United

Etter mye om og men i sommer, og uten å spille så mye som et minutt for United i sesongoppkjøringen, endte Lukaku til slutt i Serie A - hvor han var sterkt ønsket av Antonio Conte.

Nå fyrer Belgias mestscorende spiller løs mot hvordan United håndterte overgangen.

- Det ble sagt mye, og jeg følte meg ikke beskyttet (av klubben). Det var mange rykter, og jeg leste at jeg skulle både hit og dit. Ingen i United gikk ut for å avkrefte ryktene. det varte i gode tre-fire uker, og jeg ventet på at noen skulle komme ut å si noe. Det skjedde aldri, sa Lukaku i podkasten LightHarted Podcast with Josh Hart.

Skal vi tro Lukaku, var det Uniteds manglende evne til å kjøle ned ryktene om at han var på vei til Inter som ble utslagsgivende for at han til slutt forlot Manchester i sommer.

- Jeg hadde en samtale med United, og jeg fortalte klubben at det var best at vi nå gikk hver vår vei. Hvis man ikke vil beskytte noen, så kommer det bare flere rykter. Jeg ville bare at klubben skulle si at «Lukaku kommer til å kjempe om plassen i laget», men det skjedde aldri på fire - fem måneder, sa Lukaku videre.

Og la til:

- Alt jeg leste var «han må dra, han fortjener ikke å være i United». Vel, greit, da drar jeg nå. Det er én ting å kjempe for plassen din, men du må også være et sted der du er ønsket. Så lenge du er lykkelig, så er det ikke så farlig om du starter eller er på benken.

KONKURRANSE: VINN UNITEDS HJEMMEDRAKT!

- Vi vet hvem som lekker tingene

Slik det gjerne er i overgangssagaer som strekker seg ut over sommeren, så kommer det lekkasjer fra forhandlingene. Det er mange aktører som er involvert i store overganger, og det er ikke alltid godt å si hvem som lekker hva - og hvorfor.

Selv er Lukaku klokkeklar på hvem som var kilden til lekkasjene i hans overgang.

- Jeg brukte to-tre uker på å tenke og analysere situasjonen, og jeg så all den «dritten» som kom ut i media. Hvem lekket det? Ikke meg. Ikke min agent. Jeg fortalte klubben at det ikke var bra for meg å være i en klubb hvor jeg ikke er ønsket. Vi er ikke dumme. De tror vi er dumme, men vi er ikke det. Vi vet hvem som lekker tingene. Jeg sa til klubben at hvis det er sånn dere gjør det, så er det bedre at jeg drar nå.

I podkasten kommer det også frem at Lukaku føler at det enten var han, Paul Pogba eller Alexis Sànchez som fikk skylden av pressen når Uniteds resultater uteble.

Manchester United fikk igjen nesten hele overgangssummen de betalte Everton i 2017 for Lukaku, som ironisk nok avsluttet sin United-karriere med å få en skjennepreken av Ole Gunnar Solskjær da han lekket klubbens treningsresultater på sin private Instagram-profil.

-Fortalte lagkamerater om valget allerede i april

Lukaku har ved flere anledninger snakket varmt om Serie A - og sitt ønske om å spille i Italia på et tidspunkt.

Belgieren skal ha et sterkt ønske om å spille for Antonio Conte, som iherdig forsøkte å hente spissen til Chelsea da han til slutt endte i Manchester United. Det bekreftet også Lukaku selv etter at han ble offisielt klar for Inter, ved å omtale Conte som den beste treneren i verden.

The Athletic skrev tidligere i august at Lukaku hadde fortalt sine United-lagkamerater i april at han forventet å spille for en annen klubb neste sesong, og oppfattelsen innad i laget skal ha vært at det da også gjaldt for Paul Pogba.

Fremtiden til Pogba er stadig uavklart, men det er ingenting som tyder på at Manchester United akter å la midtbanespilleren sin forlate klubben i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag