*Nettavisen* Sport.

Romme truer med rettssak

Det nederlandske skøyteesset Gianni Romme truer med rettssak dersom han ikke får gå 5000 meter under VM i enkeltdistanser.

22.02.05 14:51

Det er knallhard konkurranse om plassene på det nederlandske VM-laget i skøyter. Så mange er det om beinet, at tredobbel verdensmesteren på 5000 meter, Gianni Romme, ikke får gå distansen i VM i Inzell neste uke.

Det nederlandske skøyteforbundet vraket Romme til fordel for Jochem Uytdehaage, fordi Romme ikke viste god nok form i verdenscupavslutningen sist helg. Forbundet fikk en vanskelig jobb da Bob de Jong og Romme endte helt likt på poeng i sammenlagtcupen.

-Vi måtte dermed se på hva ISUs reglement sier, og der heter det at man skal se på siste løp dersom to løpere er likt, sier komiteens leder Jan Augustinus ifølge NTB.

Dermed får Jong den siste plassen. De to øvrige plassene i den nederlandske kvoten er tildelt løperne som var nest best på 5000 meter, Carl Verheijen og Uytdehaage. Men det finner ikke Romme seg i.

Mandag besluttet han sammen advokaten til profflaget han går for å ta saken til voldgiftsretten i skøyteforbundet. Hvis Romme ikke får medhold truer han med rettssak.

- Jeg tenker ikke mer på dette akkurat nå, men reiser til Inzell og forbereder meg som planlagt til 10.000-meteren. Men jeg ville ikke la dette passere, sier Romme til Utrechts Niewsblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.