*Nettavisen* Sport.

Romøren på rett vei

Bjørn Einar Romøren skynder seg langsomt under treningene på Lillehammer. Han mener det går i riktig retning, selv om han ennå ikke har fått til noe skikkelig gullhopp.

07.01.05 12:53

Romøren reiste hjem fra hoppuka etter kvalifiseringen i Innsbruck tidlig denne uken. Han valgte i stedet å reise til Lillehammer for å trene, og i stedet komme sterkere tilbake til skiflygingen i Kulm neste helg.

Hvis han drar.

Riktig retning
- Jeg har bestemt at jeg ikke reiser ned dit hvis jeg ikke har fått til en god del på trening. Det er ingen vits i å reise på skiflyging, for så å hoppe bakover.

- Men jeg har god tro på at jeg skal klare å få det til. Det går i alle fall i riktig retning, selv om jeg ikke har fått til noe gullhopp ennå, forteller Bjørn Einar Romøren til TV 2 Nettavisen.

Han påpeker at han heller ikke hadde ventet noe plutselig oppsving under treningsoppholdet på Lillehammer.- Når man trener så er det utrolig sjelden at det løsner med det samme når man terper på tingene som jeg gjør nå. I 99 prosent av tilfellene så er det en prosess, så jeg får se hvordan det er utpå søndagen.

Været
Fra onsdag til fredag hadde han hoppet til sammen 35 treningshopp. Nå venter ytterligere en økt fredag, samt to økter lørdag og søndag.

- Jeg håper på ordentlig vær framover, og at det ikke blir sånne cowboyforhold som vi har hatt det her. Vinden har kommet og gått, og det har vært veldig sugfølelse i sporet.

- Onsdag var det så kraftig bakvind at vi måtte gå ned fra toppen to ganger. Og da kan en fort miste effekten av treningen når en må sitte og vente lenge. Følelsen kan bli dårligere da.

- Det kan jo være at en gjør et bra hopp i bakvind. For så å gjøre et dårligere hopp med bedre vindforhold, og etterpå tolke det dårlige hoppet som det beste, understreker han.

Bra renn
Bjørn Einar Romøren fikk med seg de andre landslagshoppernes avslutningsrenn i Bishofshofen i går. Og han likte det han så.

- I går var det gøy å se på hopp. Spesielt når juryen tillot lange hopp. Veldig moro at Sigurd (Pettersen) fikk det til. Han har hatt en jevn stigning oppover. Og Roar har vært jevn hele tiden.

- Viser det at dere har gjort tingene riktig tidligere i år, og at dere er på vei?

- Jada. Vi har gjort alt mulig riktig. Men vi har bare ikke klart å gå ned bakken. Når vi først får det til, så er vi der, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.