*Nettavisen* Sport.

Romøren tilbake i form

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix

Bjørn Einar Romøren og Anders Jacobsen viste lovende takter dagen før rennet i Zakopane.

24.01.08 18:55

Romøren var blant de beste i torsdagens kvalifisering i Zakopane.

Hosle-gutten var fjerde best i begge treningsomgangene og landet på 128 meter i kvalifiseringen. Dermed var han fjerde best også der. Vel å merke blant de som fikk poeng - de ti beste i verdenscupen er jo forhåndsuttatt og får ikke stilpoeng i kvalifiseringer.

- Det tyder på at Bjørn Einar er i siget nå. Han har hatt en del plunder og litt marginer og stygge fall, men til tross for det er han solid i både kvalifiseringen og treningen i dag. Jeg håper dette er et tegn på at han er på gang. Hvis han bare får litt marginer med seg, så kommer han høyt på resultatlisten, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Elverum klar
Anders Jacobsen har også vist fin stigning den siste tiden, og torsdagens hopping i Polen tyder på at trenden fortsetter. Jacobsens hopp på 125,5 meter var det sjette beste. Jernej Damjan var i en egen klasse med 134 meter, mens hjemmefavoritten Adam Malysz var nest best med 131 meter.

Den positive overraskelsen - sett med norske øyne - var likevel 19-åringen Kim Rune Elverum fra Ullensaker Skiklubb, som har vært på pallen to ganger i kontinentalcupen den siste måneden. Elverum ble nummer 12 med 122,5 meter og dermed er kvalifisert til fredagens verdenscuprenn.

- Veldig bra! Virkelig! Jeg vet hvilken kapasitet Kim Rune har, men det er veldig gøy at han klarer å skape en så positiv oppelvelse for seg selv i debuten, sier Bråthen.

Også Andreas Vilberg klarte å kvalifisere seg. Det gjorde ikke Jon Aaraas, som landet på 109 meter.

Det mest spennende var om 13 år gamle Klemens Muranka fra Polen skulle klare å bli den yngste verdenscupdeltakeren i hopp. Til stor skuffelse for de 52.000 som har billett til fredagens renn, skuffet Muranka og endte helt sist i kvalifiseringen. Vi kommer nok likevel til å få høre mye om Klemens Muranka i årene som kommer.

Beskjeden Hilde
Blant de forhåndskvalifiserte hopperne var Wolfgang Loitzl best med 133,5 meter. Simon Ammann hoppet 132,5 meter og Andreas Kuettel 131,5 meter. Anders Bardal hoppet 125,5 meter og Tom Hilde nøyde seg med 124.

Thomas Morgenstern leder verdenscupen sammenlagt med sine 1115 poeng. Janne Ahonen er nummer to, 305 poeng bak, mens Tom Hilde er beste nordmann med sin fjerdeplass. Han har 682 poeng.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag