*Nettavisen* Sport.

Romøren tilbake i teten

Bjørn Einar Romøren er tilbake! Han landet på 184 meter i kvalifiseringen i Kulm, og er dermed klar for rennene i helgen. Verre gikk det med Tommy Ingebritsen.

14.01.05 18:29

Fredagens kvalifisering i Kulm gjelder for begge skiflygingsrennene denne helgen. Den som misser i dag, må se begge helgens konkurranser fra tribunene. De 15 beste i verdenscupen er som vanlig kvalifisert til rennene. Det er bare 40 hoppere som får lov til å delta. Det betyr at nåløyet er trangere enn vanlig.

- Vi har stor tro på at våre hoppere skal klare å heve seg. Og vi ser på treninga at de er på rett vei, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Nettavisen før kvalifiseringen.

Og de norske hopperne innfridde.

Romøren tilbake
Bjørn Einar Romøren var veldig forsiktig i prøveomgangen. Men i kvalifiseringen dro han til med et glimtende hopp på 184 meter. Dermed ble han nest best av de som måtte kvalifisere seg. Daniel Forfang (185 meter), Sigurd Pettersen (174,5 meter) og Henning Stensrud (171,5 meter) var også blant de ti beste av dem som måtte kvalifisere seg til helgens renn.

Derimot må Tommy Ingebrigtsen se begge rennene fra tribunen denne helgen. Han mislykkes fullstendig i sitt hopp, landet på svake 111,5 meter og ble aller sist.

Ljøkelsøy beste nordmann
Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy var allerede kvalifiserte til helgens konkurranser, men hoppet likevel kvalifiseringen. Bystøl landet på 175,5 meter, mens Ljøkelsøy strakk seg til 189,5 meter og ble beste nordmann på en femteplass i kvalifiseringen.

Lengst for dagen var østerrikeren Andreas Wiedhoelzl som strakk seg til 208 meter. Vinterens suverene hoppener, Janne Ahonen, deltar trolig ikke i helgens renn grunnet sykdom.

Resultatene fra fredagens kvalifisering:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag