RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romøren får ny sjanse

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren skuffet stort i vinter, men får Mika Kojonkoskis tillit fram mot OL i Vancouver.

Verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren hadde en 15.-plass som beste plassering i verdenscupen i sesongen som nylig ble avsluttet. Dermed lå det i kortene at han kunne bli vraket fra elitelaget foran den forestående OL-sesongen.

Nå har imidlertid trener Mika Kojonkoski og sportssjef Clas Brede Bråthen valgt å gi 28-åringen en ny sjanse.

- Har vunnet før
- Bjørn Einar har fått en sjanse til. Han var med og kjempet om VM-tittelen i skiflyging for et år siden, han har vunnet skirenn før, og i mars er det VM i Planica, sier Bråthen i en pressemelding.

Den største overraskelsen på laget er nordtrønderen Vegard Haukø Sklett, som viset stor framgang på senvinteren.

- Vegard har de siste tre årene hatt en veldig fin og positiv utvikling, og i vinter presterte han hver gang han fikk muligheten. Han var også veldig nær en plass til VM i Liberec, forklarer Bråthen.

Endret trenerteam
På en pressekonferanse tirsdag gikk sportssjefen ut men en målsetting om tre norske medaljer under Vancouver-OL kommende vinter. For å oppnå det, blir det også gjort endringer i trenerteamet.

Mika Kojonkoski har valgt å kun ha én assistent, og valget falt på Geir Ole Berdahl. Dermed blir det nye oppgaver for Lasse Ottesen og Jermund Lunder. Ottesen blir trener for COC-laget (rekruttlaget), mens Lunder blir juniorlandslagstrener. Ludvig Zajc kommer inn som koordinator for COC- og juniorlaget.

Her er elitelaget i hopp for 2009/10: Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Tom Hilde, Kenneth Gangnes, Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren og Vegard Haukø Sklett

COC-laget for 2009/10: Andre Fredheim, Akseli Kokkonen Kim Rene Elverum Sorsell, Jon Aaraas, Atle Pedersen Rønsen, Andreas Stjernen og Ole Marius Ingvaldsen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere