RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romøren har is i magen

Foto: AFP/Scanpix
Ørnen fra Hosle lar seg ikke lure av en seier.

Mot slutten av forrige sesong slet Bjørn Einar Romøren med å kvalifisere seg til finaleomganger – i kontinentalcupen. Tirsdag kveld var han tilbake på toppen av seierspallen i Grand Prix-rennet i Courchevel.

- Veldig, veldig godt. En seier er en seier, konstaterer Romøren, som likevel ikke tar helt av. En svale gjør som kjent ingen sommer, ei heller for en ørn fra Hosle

- Masse å jobbe med
- Jeg er fortsatt veldig ustabil. Jeg har masse å jobbe med. I Courchevel var det veldig greie hopp hele veien, men ikke makshopping, sier Romøren, som tok kontroll over begivenhetene i OL-bakken fra 1992 med et meget solid førstehopp på 127 meter.

I andre slo han av til 114 meter, men det holdt likevel til seier – 1,1 poeng foran Adam Malysz, som leder Grand Prix sammenlagt etter to renn.

Torsdag fortsetter sommercupen med renn i OL-bakken fra 2006, i Pragelato. Bjørn Einar Romøren garanterer ingen ny topplassering, men skal – ikke overraskende – prøve å få til to gode hopp.

Helt greit å lede
- Jeg slipper unna kvaliken, og det betyr at jeg sparer meg for det stresset, poengterer Romøren.

At han på ett renn har gått fra angrepsposisjon til forsvarsposisjon, er noe han bruker særdeles lite energi på.

- Jeg legger meg ikke nedpå for å være i utfordrerposisjon, for å si det sånn. Den dagen du leder OL etter første omgang, vil det være veldig dumt å sitte på bommen der og ønske at du er i utfordrerposisjon. Da har jeg mer tror på å venne seg til å forsvare en ledelse, sier en munter Romøren på telefon fra Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere