RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romøren snytt for vinnermuligheten

Foto: Olivier Morin/AFP
Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren hoppet strålende - men han fikk aldri muligheten til å utfordre hjemmefavoritten Simon Amman.

Søndagens hopprenn i Engelberg føyde seg inn i rekken av mislykkede konkurranser. For etter en fin førsteomgang, ble andreomgangen avlyst før den ble fullført. Likevel ble det en blandet dag for de norske hopperne, der det eneste virkelige lyspunktet var Bjørn Einar Romøren.

Avlyst
Bjørn Einar Romøren var nemlig den eneste av de norske hopperne som innfridde og hoppet hele 138 meter. Kun Simon Amman fra Sveits var bedre enn nordmannen, med et kjempehopp på 141 meter. Men andreomgangen der Romøren kunne ha utfordret sveitseren ble avlyst før de to fikk hoppe.

Dermed ble Simon Amman stående som vinner på hjemmebane, mens Bjørn Einar Romøren tok en sterk andreplass. Tredjeplassen gikk til japaneren Daiki Iti.

Vind ødela
Førsteomgangen ga håp om en flott konkurranse, men da vindforholdene endret seg i andreomgangen så juryen seg nødt til å avbryte den siste omgangen etter 22 hoppere. Dermed fikk ikke de åtte beste fra førsteomgangen hoppe, og kun resultatene fra førsteomgangen ble gjeldende.

Dermed ble ikke søndagens konkurranse i Engelberg noen god reklame for hoppsporten, og en må spørre seg om når de skal forsøke seg på de samme reglene som er blitt innført i kombinert før denne sesongen. Disse er ment å sørge for god flyt i rennet, samtidig som det sørger for en utjevning av forholdene.

Det kunne man trengt i Engelberg søndag.

Dårlig norsk dag
De øvrige fem norske hopperne gjorde ingen god prestasjon. Anders Jacobsen ble nestbeste nordmann med sin 15.plass. Johan Remen Evensen hoppet 115 meter og endte på 23.plass. Tom Hilde hoppet 114.5 meter, det holdt til 30.plass. Hilde presterte et bedre andrehopp, men fikk dessverre ikke muligheten til å avansere på listen.

Likevel er det kun Romøren som viser tegn til å være en vinnerkandidat i hoppuken som starter i romjulen.

Verken Roar Ljøkelsøy eller Kenneth Gangnes lyktes i å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Fullstendig resultatliste finner du her (ekstern lenke).

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere