Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldinho ikke til VM

Brasils landslagssjef vil ikke ha med superstjernen.

Han ble kåret til verdens beste fotballspiller i både 2005 og 2006, har vunnet både VM og Copa America, har storspilt for AC Milan den siste tiden og er bare 30 år gammel.

Ingenting av dette kunne hjelpe Ronaldinho til en plass i Brasils VM-tropp.

Landslagstrener Carlos Dunga motsto også presset på å ta med den unge Santos-duoen Paulo Henrique Ganso og Neymar, og presenterte i stedet en tropp spekket med defensive midtbanespillere. Den talentfulle, men ikke alltid like seriøse Adriano fikk heller ikke plass.

Ronaldinho ble vraket i april i fjor etter en langvarig periode med dårlig form i både klubb- og landslag. Denne sesongen har han vist at han er nærmere sin gamle storhet, men det holdt altså ikke til å overbevise Dunga.

- Vi hadde mange muligheter og alternativer, men dette handler om stabilitet, overbevisning og innsatsvilje. Mitt hjerte sa én ting, men det som er årsaken til at jeg er landslagstrener, sa noe annet, forklarte Dunga ifølge Jornal do Brasil.

Wolfsburg-spissen Grafite (31), fjorårets toppscorer i Bundesliga, kom imidlertid med.

Likevel ser det ut til at Dungas tropp gjør Brasil svært avhengig av Kaka.

Brasil spiller i gruppe G sammen med Portugal, Nord-Korea og Elfenbenskysten, en gruppe som betraktes som VM-sluttspillets tøffeste.

Troppen:
Keepere: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur)

Forsvarsspillere: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Inter Milan), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Midtbanespillere: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Josue (VfL Wolfsburg).

Spisser: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg).

Kommentarer til denne saken