RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldinho mistenkt for skattefusk

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Verdens kanskje beste fotballspiller i øyeblikket, Ronaldinho, er mistenkt for skattefusk.

Ifølge den franske avisen Le Parisien mistenker politiet at brasilianeren har fått om lag 120 millioner kroner i hånda - uten å ha betalt skatt for dem.

Ronaldinho skal ha fått pengene på en sveitsisk konto i forbindelse med at han skrev under for den franske klubben Paris St. Germain for seks år siden. Pengene kommer ifølge det franske politiet fra tv-kanalen Canal Plus, som dermed også sikret seg retten til å bruke stjernen i sin markedsføring.

Ronaldinho forlot deretter den franske ligaen til fordel for Barcelona i 2002. Mistankene om skattefusk gjelder for de årene han spilte i Frankrike.

Det franske politiet mistenker at det nasjonale fotballforbundet og ytterligere fem lag fra 1. divisjon skal ha overført penger mellom Frankrike, Monaco og Sveits, for dermed å unngå å betale skatt. I tillegg til PSG dreier det seg om Olympique Marseille, Lens, Bordeaux og Lyon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere