*Nettavisen* Sport.

Ronaldo avgjorde hat-drama

Wenger mot Ferguson. Henry mot Ferdinand. Campbell mot Rooney. I kampen om å henge med Chelsea i toppen av Premier League, trakk Manchester United det lengste strået. Se bilder fra kampen.

02.02.05 10:01

Arsenal og United har vært som katt og hund de siste årene. Forventningene før kampen var dermed naturlig nok skyhøye, og for et dramatisk oppgjør det skulle bli! Allerede i kampens første minutt viste spillerne temperament. Silvestre og Heinze reagerte mot dommeren etter at sistnevnte hadde forårsaket et frispark i duell med Ljungberg.

Like etterpå gikk Cole i bakken på en overdrevent dramatisk måte i feltet, uten å få straffe.

United rystet
Arsenal fortsatte å trykke United tilbake, og Robert Pires misset alene med keeper fra skrått hold. Men Arsenal-fansen slapp å vente lenge på uttellingen. Kaptein Patrick Vieira skallet inn 1-0 på corner allerede etter åtte minutter.

United var rystet, noe to unødvendige gule kort på Heinze og Giggs tydelig viste. Men United er i kjempeform, og nektet å la seg knekke av hjemmelagets stormløp. Ryan Giggs, som har fått en ny vår i vinter, avsluttet et nydelig angrep til 1-1. Scholes og Rooney sto for forarbeidet, og med ett var resultatet i balanse igjen.

Bortelaget klarte å snu kampbildet, men kunne fort fått straffe mot seg da Pires gikk i bakken. Silvestre slapp unna med skrekken.

Den samme Pires mistet tydeligvis humøret etterpå. Da Fletcher løp han overende, sparket han etter United-spilleren og mottok et gult kort. Men han fikk fort frem smilet igjen. Veteran-angriperen Dennis Bergkamp satte inn 2-1 på Henrys pasning. Vakkert og nådeløst.

Rooney hadde lenge virket litt småkranglete, og det var ingen bombe da han også fikk se den gule fargen før pause. Litt mer hakkete mot Graham Poll, og United-spissen hadde sett rødt også.

Ronaldo-show
Både Henry og Lauren prøvde seg i starten av andre omgang, men så presenterte Cristiano Ronaldo seg. Som avslutning på en lynkjapp kontring utlignet portugiseren. Giggs var servitør.

Og som ikke det var nok, skulle hjemmefansen få en ny kalddusj. Den usikre keeperen Almunia var ute på bærtur, og da fikk Ronaldo en enkel oppgave med å gi United ledelsen på Giggs' innlegg.

Arsenal så med ett ut til å være et slagent lag.

Silvestre ut
Men de fikk den hjelpen de trengte til å sette inn en sluttspurt. Mikael Silvestre syntes plutselig at et hatoppgjør uten en utvisning hørtes tamt ut. En dytt på Bergkamp, en skalle til Ljungberg, et rødt kort fra dommerens lomme med det resultat at Sir Alex’ tyggefrekvens økte betraktelig.

Det skulle likevel bli Uniteds aften til slutt. John O’Shea lobbet iskaldt inn 4-2 da Arsenal kjørte alt fremover de siste minuttene.Litt obligatorisk småbråk mot slutten viste bare hvor mye følelser som lå i denne kampen.

Fortsatt kamp om gullet?
United stoppet dermed Arsenals rekke på 32 kamper uten tap hjemme på Highbury. Etter seks mål, seks gule kort, én utvisning og masse tempo og dramatikk kunne dommer Graham Poll blåse av kampen.

For mange av tilskuerne var det første gang på over 90 minutter de kunne senke skuldrene og forsøke å puste kontrollert igjen.

Og Sir Alex Ferguson kunne innse at laget hans fortsatt er med i kampen om seriegullet.

Wenger gir opp
Om Ferguson ikke vil kaste inn håndkledet ennå, har hans rival ifølge Sportinglife gjort det.

- Det er Chelseas tittel nå, sa Arsenal-manager Arsene Wenger etter tapet

- Manchester United har en liten sjanse, men for oss er oppgaven for stor, sa han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.