BRIGHTON - MANCHESTER UNITED 4-0:

Manchester United hang aldri med i kampen mot Brighton, og tapte til slutt 4-0 etter scoringer av Moises Caicedo, Marc Cucurella, Pascal Gross og Leandro Trossard.

Brighton satte virkelig inn støtet etter pausen, og scoret tre mål i løpet av elleve minutter.

- Det er en av de verste ydmykelsene i nyere tid. United er kjempeheldige som ikke ligger under med fem mål, kommenterte Espen Ween.

LES OGSÅ: Viking med ellevill snuoperasjon borte mot Molde

Tidligere storscorer Gary Lineker var heller ikke nådig i sin dom av de røde djevlene.

- Dette er kanskje Manchester Uniteds verste opptreden i år, og det er litt av en oppnåelse, skrev Lineker på sin Twitter-konto.

- Du fortjener ikke å bære drakten

Manchester United-fansen er kjent for å si ifra når de mener noe ikke er bra nok, og det var akkurat det de gjorde under kampen.

«Du fortjener ikke å bære drakten» sang United-fansen i retning deres toppscorer Cristiano Ronaldo, da de lå under 4-0.

LES OGSÅ: Han er best kjent som Premier League-bråkmaker. Lørdag gjorde laget han trener noe helt vanvittig

Bruno Fernandes, som var kaptein for kvelden, mente supporterne hadde god grunn til å synge det de sang.

– Jeg inkluderer meg selv i det. Hva vi gjorde i dag, og hva jeg gjorde i dag, er ikke godt nok for å bære United-drakten, sa Fernandes etter kampen.

United-trener Ralf Rangnick var alt annet enn fornøyd med lagets prestasjon etter kampen.

- Det var en forferdelig prestasjon. Fra første til siste minutt så var det ikke bra nok, vi kan ikke gjøre annet enn å beklage for denne prestasjonen og det ydmykende tapet, sa Rangnick til SkySports etter kampen.

- Trekker kølapp om å dumme seg ut

Manchester United lå bare under med ett mål til pause, men forsvarsspillet ble likevel kritisert i pausestudioet til TV 2. Simen Stamsø Møller trakk blant annet frem en situasjon hvor Raphael Varane klønet til et nedtak, og serverte tidligere United-spiller Danny Welbeck en eventyrlig mulighet til å øke til 2-0.

- Det er dette som er utfordringen til Manchester United. De trekker kølapp om å dumme seg ut i de bakre rekker, poengterte Stamsø Møller.

LES OGSÅ: Ekspertene samstemte om tittelen, men mener dette kan ødelegge for City: - De kan sjokkere

- Det var flaut å se på. Det var skrekkelig, sa Solveig Gulbrandsen i studio etter kampen.

- Det er et historisk bunnpunkt for Manchester United, la Stamsø Møller til.

Mens United hadde en kveld de vil glemme så fort som mulig, kunne både Brightons spillere og fans kose seg. «Akkurat som Brighton, så er byen deres blå» sang Brighton-fansen hoverende.

Unggutten ble hyllet etter sjokkåpning

Hjemmelaget åpnet desidert best, og hadde over 70% ballbesittelse i det første kvarteret. Etter 15 minutter fikk de betalt for arbeidet, da 20 år gamle Moises Caicedo banket ballen lavt i hjørnet fra rundt 20 meter.

- Det er intet mindre enn det Brighton fortjener etter åpningskvarteret, poengterer TV 2s kommentator Espen Ween etter scoringen.

I pausestudioet lot Simen Stamsø Møller seg imponere av ecuadorianske Caicedo, som Brighton hentet fra Independiente del Valle i 2021.

- Her tror jeg Brighton har truffet gull. Jeg hadde aldri hørt om han før de kjøpte han, men han har vært knallgod i dag, poengterte Stamsø Møller.