RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Ronaldo endelig bedre enn Messi

Sist oppdatert:
Se tallene som beviser det.

Cristiano Ronaldo er formspiller nummer én i verden. Han har overtatt ledelsen på rankingen fra Lionel Messi for første gang siden 2009.

Fotballeksperter analyserer hvert spark spillerne gjør i de fem største ligaene i verden (England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland). De får poeng for gode bidrag og trekkes ved feil.

På rankingen gis spillerne poeng fortløpende etter hver kamp. Ronaldo har opparbeidet seg 1080 de tolv siste månedene mot Messis 1076.

– Alle spillerne ønsker å toppe denne rankingen, sier Ronaldo til castrolfootball.com.

Ferskvare
Nettstedet offentliggjør tallene i begynnelsen av hver måned, og det er altså spilleren med høyest gjennomsnittsscore for 12 måneder som topper.

Messi har vært enerådende i lang, lang tid, men hans innsats de siste ukene har vært preget av skader og ganske svak form.

Ronaldo står med 46 mål på 46 kamper det siste året. Det bidrar til å sende ham til topps.

Thomas Müller (Bayern München) og Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) har galoppert seg oppover listen den siste tiden.

Hva så med de norske? Det er ganske sørgelig lesning. Alexander Tettey (Norwich) rangeres som den beste på 486.-plassen rett foran Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach.

Landslagskaptein Brede Hangeland (Fulham) er nummer 1094. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere