Ronaldo herjet i Juve-seier

Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo var igjen toneangivende da Sassuolo ble slått søndag. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA via AP / NTB scanpix

Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo var igjen toneangivende da Sassuolo ble slått søndag. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Cristiano Ronaldo var delaktig i alle målene da Juventus slo Sassuolo 3-0 på bortebane søndag. Portugiseren står nå med 18 seriemål denne sesongen.

10.02.19 23:54

Juventus reiste seg komfortabelt etter å ha gått på et overraskende poengtap da Parma utlignet på overtid i 3-3-kampen sist helg. Ronaldo scoret to ganger i den kampen.

Sami Khedira sendte gjestene i føringen etter halvspilt første omgang søndag. Scoringen kom etter at Sassuolo-keeper Andrea Consigli måtte gi retur på et knallhardt Ronaldo-skudd.

20 minutter før slutt vant Ronaldo en duell med Consigli etter en corner fra Miralem Pjanic. Med hodet scoret han sitt mål nummer 18 på 23 kamper i Serie A denne sesongen.

Også Emre Can ville være med på moroa. Etter et mønsterangrep der alt gikk tiki-taka, fikk han ballen fra Ronaldo. Med venstrefoten plasserte tyskeren ballen i det høyre hjørne.

Paulo Dybala måtte starte på benken, men han kom inn mot slutten og var med i forspillet til det siste målet. Trener Massimiliano Allegri sa at han vil ha rett balanse i laget.

Dybala-skuffelse

– Ronaldo og Dybala kan spille sammen, og de kommer til å gjøre det, men alle må jobbe hardt for å gi laget balanse. Det avhenger av motstanderen. Sassuolo har en ballsikker midtbane, og jeg måtte ta hensyn til det. Spillere kan bli skuffet, men av og til kan det være nyttig å sitte på benken for å lade batteriene og finne igjen rett mental innstilling, sa han.

Med resultatet har Juventus fortsatt til gode å tape i Serie A denne sesongen. Torino-klubben troner alene på topp, 11 poeng foran Napoli på 2.-plass. Sistnevnte greide bare 0-0 mot Fiorentina lørdag.

Inter på tredjeplass slo Parma 1-0 lørdag, men er 20 poeng bak Juventus. Det var Milano-lagets første serieseier siden årsskiftet.

Scoret for brannofre

Byrival Milan er på den siste plassen som gir mesterligaspill etter å ha slått Cagliari 3-0. Nyankomne Lucas Paqueta og Krzysztof Piatek scoret hvert sitt mål.

Paqueta tilegnet sitt første mål i italiensk fotball til de ti unge guttene som før helgen døde i en brann i en sovesal i akademiet til den brasilianske fotballklubben Flamengo, der han selv startet sin karriere.

– Nå lever jeg drømmen med spill for Milan og scoring i Serie A, men det var også en drøm å være i Flamengos ungdomsavdeling, og tankene mine er hos dem som er der nå, sa han til Sky Sports Italia.

Det er veldig tett om 4.-plassen i Serie A. Ett poeng bak Milan er Atalanta, Roma og Lazio.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Sport

Annonsebilag