Ronaldo hylles

Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick Potts

Cristiano Ronaldo ble skrytt opp i skyene etter at Manchester United avsluttet sesongen med 3-0 over Millwall i FA-cupfinalen.

23.05.04 09:24

- Det er ingen tvil om at han har større potensial enn noen annen spiller i Europa. Vår oppgave blir å få fram alt han kan, sa Ferguson etter den klare seieren i en relativt udramatisk finale på Millennium Stadium.

- Han brukte litt tid på å venne seg til britisk fotball, men han blir bedre for hver uke som går. Jeg er godt fornøyd med hans første sesong.

Det var Ronaldos lekre tekniske detaljer og sjanseskapende spill som var høydepunktet, og den portugisiske 19-åringen scoret også kampens første mål, ukarakteristisk nok med hodet.

- Han har teknikk og fryktelig mye talent. Han kan skape noe på egen hånd, medga Millwalls spillende manager Dennis Wise, som ikke greide å følge opp sine cuptriumfer med Wimbledon i 1988 og Chelsea i 1997 og 2000.

Wise sto passiv og hjelpeløs som nærmeste mann da Ronaldo stanget inn 1-0 i det 44. minutt på Gary Nevilles presise innlegg fra høyre. Da hadde Millwall forsvart seg med nebb og klør i nesten en omgang, men var trøtte både i bein og hoder, og ga United rom både på siden og foran mål.

Mot ett mål
Millwall fra 1. divisjon håpet å stå for en kjempesensasjon ved å gjøre Uniteds sesong helt troféløs, men var egentlig aldri i nærheten. Det var spill nesten mot ett mål, og bare et tigersprang av keeper Andy Marshall nektet Roy Keane scoring med et forrykende langskudd i 1. omgang.

Ronaldos frekke innlegg der han sparket ballen på "feil" side av standbeinet kom dessuten nesten ferdigscoret fram til Paul Scholes, men han misset foran mål.

Etter Ronaldos ledermål var kampen mer eller mindre avgjort, men Ruud van Nistelrooy scoret to ganger i 2. omgang og ble av Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson kåret til banens beste. Det var svensken nesten alene om å mene.

- I mine øyne var Ronaldo best på banen. Han er 19 år, og han har fantastisk fysikk, balanse, fart, to gode føtter, og han er teknisk førsteklasses. Dessuten har han fantastisk personlighet og stor viljestyrke, sa Alex Ferguson, som er den første manager med fem FA-cupseirer.

- Hvor god han vil bli avhenger av de vurderingene han gjør på banen, og han blir stadig bedre. Det er helt avgjørende for talentfulle spillere. Gode vurderinger gir talentet utløp. Er vurderingene dårlige, blir det ingenting ut av dem.

Hyggelig avslutning
Ronaldo fikk stående applaus da han i det 84. minutt ble byttet ut med Ole Gunnar Solskjær, som i likhet med klubben fikk en hyggelig slutt på en vanskelig sesong.

Det sto allerede 3-0 da Solskjær kom innpå. I det 65. minutt gjorde van Nistelrooy 2-0 med et straffespark i nettaket etter at Ryan Giggs ble felt av David Livermore. Ti minutter før slutt satte nederlenderen inn 3-0 på pasning fra Giggs.

Da pokalen ble overrakt, hadde alle United-spillerne trukket på seg trøyer med nummer 36 og navnet Davis på ryggen, til minne om United-reserven Jimmy Davis som omkom i en bilulykke i august.

For Millwall ble eneste trøst at klubben fikk med seg en rekord. Kort tid før slutt overlot 37-årige Wise plassen til Curtis Weston, som i en alder av 17 år og 119 dager er tidenes yngste spiller i en FA-cupfinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.