Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo i trøbbel

Det er vanskelig å bli verdens beste nå som Real Madrid har mistet formen.

Sportspills meny søndag
V64 Axevalla: Åke har bankeren!
V5 Harstad: HC i Harstad
Premier League: Skader og karantener
Tippetips: Ronaldo i trøbbel
Oddstips 1: Årets høydepunkt i Premier League
Oddstips 2: Forvent en ny storkamp av Roma

Søndagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Premier League, Primera og Segunda Division, Bundesliga, Jupileer League, gresk superliga, Ligue 1 og Serie A.

Spillefristen er klokken 16.55 og det ligger 770.000 kroner i bonuspotten. Hele bonuspotten blir din dersom du er alene om 12 rette på dagens kupong.

1. Tottenham - Manchester United
Premier League. Tottenham er nummer fire i Premier League når dette skrives, og muligheten til å ta igjen Chelsea på tredjeplass ser gode ut. 0-0 borte mot QPR og gamlesjefen Redknapp i London-derbyet forrige helg var en liten nedtur, men ikke nok til å si at formen er svekket. Hjemme på White Hart Lane har Tottenham 6-3-2 totalt etter at de slo Reading 3-1 her sist. Manchester United har man dog ikke slått på dagens bane siden 2001, men Tottenham vant 3-2 på Old Trafford i september, og er det eneste laget som har slått United i egen by hittil denne sesongen.

Manager Villas-Boas mangler Sandro (m) med en kneskade. Fra før er Kaboul og Gallas ute, og Adebayor har reist til Afrikamesterskapet.

Manchester United viser meget god form og onsdag slo de West Ham 1-0 i FA-cupen. Wayne Rooney var tilbake og ble matchvinner med sin tidlige scoring. United har 9-1-0 på sine ti siste i ligaen, det ble 1-1 i Swansea men ellers har de vært utilnærmelige og leder ligaen med 7 poeng før helgens runde. Dagens test blir imidlertid en av sesongens tøffeste oppgaver.

Det er dessverre blitt klart at Darren Fletcher mister resten av sesongen, av helsemessige årsaker. Vidic og Evans returnerer antagelig fra skade her, mens Ashley Young er høyst usikker med en skade fra sist helg.

Dette skal være noe av det beste Premier League har å by på. Her er det mange gode spillere på banen og vi forventer en underholdende kamp. Utfallet er vanskelig å spå, men vi heller mot at et United med Rooney og Van Persie i form kan hevne tapet fra det omvendte oppgjøret. Vi lander på UB i kamp 1, men det hadde vært fint for spenningen i ligaen om Tottenham vant.

Se kampen live på TV 2 Sumo

2. Valencia - Real Madrid
Primera Division. Valencia viser stigende form med seier i fire av sine fem siste i ligaen, under ledelse av den nye manageren Valverde. Tapet kom med 0-1 hjemme for formlaget Rayo Vallecano, i en kamp Valencia var store favoritter, og det er kanskje for tidlig å si at formen er stabil, men det må være riktig å si at Valverdes inntreden har vært meget positiv for Valencia. Hjemmeseier 2-0 mot Sevilla forrige runde var viktig, og da så Valencia gode ut. De holdt nullen mot en god motstander og toppscorer Soldado scoret begge målene. På tirsdag ble det derimot tap for dagens motstander i Copa del Rey, Valencia klarte ikke score på Santiago Bernabeu og røk 0-2 i den første av to kamper. 7-1-2 hjemme på Mestalla i ligaen.

Pererira (f) er suspendert. Parejo (m), Albelda (m), Feghouli (m) og Mathieu (f) står på skadelisten.

Real Madrid har slitt med å holde sitt ellers så høye nivå denne høsten, og 1-2-1 på de fire siste i ligaen er uvanlig svakt for et lag av Real Madrids kaliber. På tirsdag slo de dagens motstander 2-0 hjemme i cupen, en fin oppvarming til dagens kamp. Men vi må tro at det blir tøffere på Mestalla, for Real Madrid har ikke bedre enn 4-2-4 borte i ligaen og var lite oppfinnsomme da det ble 0-0 i Osasuna på forrige reise.

Kaka (m/a) er suspendert, det samme er Sergio Ramos (f). Pepe (f) er ute med skade.

Vi får en slags reprise av cup-kampen her, lagene stiller trolig ganske likt, men det har en del å si at denne spilles på Mestalla og at det handler om liga-poeng. Real Madrid har slitt litt med å holde sitt ellers så høye nivå i det siste, og dette er en kamp de må jobbe hardt for å vinne. HUB i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Atletico Madrid - Levante
Primera Division. Det var skuffende å se Atletico slippe inn et sent mål på Mallorca og bare ta med seg 1-1 derfra. Men det var en bortekamp og toppscorer Falcao var suspendert. Forrige helg var han tilbake med scoring i 2-0-hjemmeseieren mot Zaragoza. Atletico Madrid holder fast på sin klare 2. plass i La Liga, og nå som sesongen er bikket halvspilt, ser det mer og mer sannsynlig ut at vi får se Atletico i Champions League til høsten. Mens Atletico har avgitt poeng i bortekampene sine den siste tiden, holder de skyhøy klasse på eget gress og er ligaens beste hjemmelag med 10-0-0 på Vicente Calderon. Så sent som på torsdag var det kvartfinale i cupen mot Real Betis, der Atletico ga full gass fra start med toppet lag og tar med seg et fint 2-0-resultatet til returkampen i Sevilla. Men dette må jo koste krefter, og kampen jevnet seg ut etterhvert og Betis var ikke langt unna scoring, Atletico måtte virkelig jobbe.

Det er ingen skader å snakke om hos hjemmelaget. Juanfran (f) og Filipe Luis (f) er klarert for spill, og Marca mener Atletico stiller rimelig likt som i cupen, bare med Koke og Gabi på midten i stedet for Garcia go Mario Suarez. Dette er et sterkt lag:

Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Luis - Koke, Tiago, Gabi, Turan - Falcao, D. Costa.

Levante er på øvre halvdel når sesongen er halvveis, og også i år er de en klar utfordrer til en plassering som gir spill i Europa. Som Atletico har de sin største styrke på eget gress, men 3-2-5 på bortebane er heller ikke så ille. De har dog tapt 0-3 for Rayo Vallecano og 0-2 for Real Betis på de to siste reisene, det lover ikke godt før kveldens vriene bortekamp.

Bortelaget har også en forsvarsspiller ved navn Juanfran, og han er ute her. Ellers lite fravær. Slik kan Levante starte:

Munua - Karabelas, Navarro, Ballesteros, Lopez - Iborra, Diop - Garcia, Michel, Zhar - Martins

Dette er to av ligaens mest spennende lag, og undertegnende kan sagtens se Levante score i Madrid. Men hjemmelaget stiller sterkt, igjen, og det er heller ikke vanskelig å se for seg Falcao snike seg mellom kjempen Ballestros og Navarro. Ateltico vinner hvis de orker hardkjøret. H i kamp 3.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

4. Valladolid - Real Zaragoza
Primera Division. Valladolid hadde hjemmekamp forrige runde også, da de slo Mallorca 3-1. De presset på hele kampen, men de sto 1-1 helt til det 88. minutt, så der levde de farlig. Seieren kom, heldigvis, og den satte stopper for en rekke på fire kamper uten seier. I løpet av disse fire ble hjemmekampene mot Barcelona og Real Madrid unnagjort, de ble tapt 1-3 og 2-3, ingen skam det, og da er heller ikke 4-3-3 på eget gress noen spesielt svak statistikk. Det er vanskelig å vinne på José Zorrilla.

Sastre (m) skal være suspendert her. Victor Perez (m), Manucho (a) og Jesus Rueda (f) deltar ikke, men det trengs trolig bare én endring fra forrige kamp. Formspiller Ebert (m/a) er på plass her også, han var brennhet og scoret to mot Mallorca, han bør vurderes for dem som spiller målscorer-spill.

Real Zaragoza taper og vinner om hverandre, det går mye på dagsform, ser det ut til. Tap 1-2 hjemme for Betis og 0-2 borte for Atletico i de to siste. Men det er ikke lenge siden man vant borte mot både AC Bilbao og Rayo Vallecano, og 4-1-5 borte er blant de bedre. I Copa del Rey slo de Levante både borte og hjemme, og på onsdag spilte de 0-0 hjemme mot Sevilla i den første av to kvartfinaler. Her stilte de ganske sterkt, så det er en del slitasje på de beste spillerne for tiden, og returoppgjøret spilles førstkommende onsdag.

Både Sapunaru (f) og Paredes (f) er suspendert. Jose Mari (m) og Romaric (m) er ute grunnet Afrikamesterskapet.

Valladolid har 4-1-0 på sine fem siste oppgjør mot Zaragoza. Det ser logisk ut at de vinner denne gangen også, på eget gress og mer uthvilte enn motstander. Fotball er som vi vet ikke logikk, men vi tror hjemmelaget har mest å gi i kveld og markerer H i kamp 4.

5. Huesca - Mirandes
Segunda Division. Huesca er best blant de fire på nedrykk, men det går gjerne lang tid mellom hver seier. Men Huesca vant sist helg, 3-1 hjemme mot Recreativo Huelva, og de spilte 1-1 borte mot Sporting Gijon runden før. Dermed peker pilen oppover, og motivasjonen er stor for å slå bunnkollega Mirandes og med det antagelig klatre opp til trygg plassering for første gang på lenge. Huesca har bare vunnet fire kamper hittil, men en av dem var bortekampen mot dagens motstander. 2-6-2 hjemme totalt.

Mirandes ligger på nedrykk, til tross for at de har 2-6-2 på de ti siste og er blitt et lag som sjelden taper. 1-1 mot Gijon på forrige reise, men tap mot Las Palmas og Ponferradina før det. 1-4-6 borte er svakt.

Dette blir antaglieg tett og målfattig, her er det katastrofe å tape. Uavgjort skal med, men vi garderer for ehjmmeseieren på Huescas antydninger til form. HU i kamp 5.

6. Ponferradina - Elche
Segunda Division. Ponferradina er et av lagene som lukter på opprykkskvalik på en tabell som foreløpig er meget jevn. Med 10-1-10 totalt skiller de seg ut som det minst uavgjortspillende laget i ligaen, men det kan selvsagt endre seg. Etter seks strake seire har det blitt tap for bunnlaget Santander og Lugo i de to siste, og i kveld kommer den suverene ligalederen på besøk. 6-1-4 på eget gress.

Elche har stø kurs for Primera Division, de har 11 poengs forsprang på Girona, Almeria og Alcorcon på plassene bak. Elche er både beste hjemmelag og bortelag i Segunda, men merk at de likevel ikke vinner mer enn rundt halvparten av bortekampene sine. 0-0 borte mot ordinære Guadalajara sist helg og 5-4-2 borte totalt.

Elche har 5-1-0 på innbyrdes oppgjør mot dagens motstander og er i god form. Vi tar sjansen på ren B i kamp 6.

7. Fortuna Düsseldorf - Augsburg
1. Bundesliga er i gang etter en julepause. De fleste lagene har spilt cup- og vennskapskamper, Fortuna har spilt mot Mainz, Mons, Dortmund og Standard Liege med blandede resultater. Det betyr ingenting, det er nå alvoret begynner og bunnlaget Augsburg bør slås. Fortuna har 3-4-2 hjemme etter at de vant sine tre siste hjemmekamper før jul. 2-0 mot HSV, 4-0 mot Eintracht Frankfurt og 2-1 mot Hannover er sterke resultater og de tok Fortuna et skikkelig hopp oppover tabellen. Klar bedring i formen og nå blir det spennende å se om det varer.

Rafael (a), Garbuschewski (m), Cha Du-Ri (f), Voronin (a) og Langeneke (f) er blant spillerne som trolig mister kampen. Kicker tror på denne startelleveren:

Giefer - Balogun, Bodzek, Juanan, J. van den Bergh - O. Fink, Lambertz - Reisinger, Ilsö, Kruse - Schahin

Augsburg er blant ligaens minste klubber og de er svakeste bortelag med sine 0-3-5 totalt. De har ikke vunnet noen av sine ti siste og det begynner å bli langt opp til sikker plass.

Det står 11 navn på Augsburgs fraværsliste, men ikke alle er like sentrale. Bance (a), Petrzela (m), Ottl (m), Sio (a), Vogt (m), Langkamp (f) og Verhaegh (f) er blant de som har spilt en del, men som trolig er ute her. Det kan gi en slik startellever:

Manninger - Philp, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Koo, Moravek, Ji, Werner - Mölders

Hjemmelaget viser best form og vi mener dette skal være en hjemmeseier. Bookmakerne ser ut til å mene at dette er åpent, men vi bruker ikke garderinger på Augsburg nå de ikke vinner borte og har mange fravær. H i kamp 7.

8. RSC Anderlecht - SV Zulte Waregem
Jupiler League. Anderlecht topper tabellen i Belgia og ser helt suverene ut med 10-0-0 de ti siste rundene og åttepoeng ned til neste lag på tabellen, som er dagens motstander. 10-1-0 på hjemmebane er klart best. 1-0 hjemme mot Gent i cupen onsdag bekreftet den gode formen og sikret avansement med 2-1 sammenlagt.

Zulte Waregem er noe overraskende Belgias nest best lag i øyeblikket. Formen er god, men de spiller noe mer uavgjort enn dagens motstander og har 6-4-0 på de ti siste rundene. 1-1 mot Mons på forrige reise, men Waregem er ligaens beste bortelag med 7-2-1 totalt. De vant også 1-0 borte mot Genk i cupen onsdag, selv om de ikke var nødt, med 5-0 å gå på fra den første kampen.

Dette er toppkampen i Jupileer League, men bookmakerne og tipperne har liten tro på at det blir jevnt. Hjemmelaget har 68 prosent på folkerekka og fåes kjøpt til 1,30 på langoddsen. Det står 8-2-0 fordel Anderlecht på de ti siste innbyrdes, og jommen hadde det vært fint for spenningen i ligaen om bortelaget fikk til noe her. Men vi har liten tro på at det skjer. H i kamp 8.

9. Aris Thessaloniki - AEK Athen
Gresk Superliga. Aris sliter i bunnen denne gangen, bare tre seire på de sytten første gjør at nedrykk truer. De har vært håpløse borte men 3-4-2 hjemme er bedre. Seier mot Panionios i forrige hjemmekamp. Aris ser svake ut for tiden, men kveldens kamp er meget viktig siden de møter en annen av årets skuffelser og et av få lag under dem på tabellen.

AEK har tapt ti av de sytten første og dette ser ikke lovende ut. 1-0-7 borte totalt. Hjemmeseier 1-0 mot Skoda Xanthi forrige helg. I dag er det kanskje viktigere å unngå tap enn å vinne.

Det ble 1-1 i sesongens omvendte oppgjør, og vi utelukker ikke uavgjort igjen, til tross for bortelagets svake form på reise. HU i kamp 9.

10. Lille - OGC Nice
Ligue 1. Lille spilte uavgjort borte for tredje gang på rad da det ble 2-2 mot Nancy forrige helg. På hjemmebane har de klart seg bedre, her er Montpellier og Toulouse slått klart i de to siste. Lille har bare tapt fire kamper denne sesongen, men mye uavgjort holder dem nede på 8. plass. 5-3-1 hjemme. I midtuken røk de ut av Coupe de France, på straffer mot St.Etienne.

Debuchy (f/m) er solgt til Newcastle. På fraværslisten står Mendes a), Kalou (m), basa (f) og Melo (a).

Nice innfridde forrige søndags oddstips til gangs da de slo Valenciennes 5-0 på eget gress. Nice har vært meget gode hjemme denne sesongen, men klarer ikke dominere bortekampene på samme måten. De røk 0-3 i Lyon på forrige reise og står med 1-5-3 borte totalt. Nice er i form og flyr nok høyt etter storseier sist.

Traore (m) kan miste kampen, ellers ser vi ingen nye fravær hos bortelaget.

Lille har vært god på hjemmebane den siste tiden, og vi tror de har gode sjanser selv mot gode Nice. Hva var det Drillo sa en gang, om lag som vinner 5-0 eller mer? Svært ofte klarer de ikke vinne neste kamp. HU i kamp 10.

11. Girondins Bordeaux - Paris Saint Germain
Ligue 1. Bordeaux har tapt færrest kamper av alle, men også spilt klart mest uavgjort. 7-11-2 totalt gir 4. plass. Sist helg ble det en fin borteseier mot Rennes etter uavgjort i fem runder på rad. Gouffran og Saviet scoret. Hjemme på Stade Chaban Delmas er tallene 3-6-0 totalt, og nå blir det spennende å se om Bordeaux holder unna også når ligaens mest hardtsatsende klubb kommer på besøk.

Jussie (a) og Diabate (a) står på fraværslisten, sammen med Obraniak (m) som har vært ute en stund.

PSG var på gang, men forrige helgs 0-0 hjemme mot Ajaccio var en skikkelig nedtur, for motstander stilte svekket og PSG bortimot toppet. Men Ajaccio forsvarte seg godt og når Thiago Motta fikk rødt kort til pause, ble det ikke seier denne gangen. Før dette hadde PSG slått Evian, Valenciennes, Lyon og Brest, uten ett eneste baklengsmål. PSG har 5-3-1 borte totalt og i dag er de ute etter å reise seg fra 0-0-fadesen sist.

Motta skal være suspendert her, mens vi finner Armand (f), Van Der Wiel (f), M. Sissoko (m), Nene (m) og Bodmer (m) på listen over spillere vi ikke får se.

PSG skuffet sist, men nettopp derfor vi tror det er gode sjanser for at de vokser med oppgaven og klarer minst ett poeng i Bordeaux. UB i kamp 11.

12. Roma - Inter
Serie A. Roma tapte for Catania nok en gang forrige helg, deres tredje strake borte-tap i Serie A. På hjemmebane har det imidlertid gått Romas vei i det siste, 4-2-seieren mot Milan på dagens bane rett før jul var mesterlig, og Romas fjerde strake hjemmeseier. Nå står de med 5-2-2 hjemme totalt og ligger som nummer 6 på tabellen. Onsdag spilte de Coppa Italia borte mot Fiorentina og avanserte, selv med noe redusert mannskap. Destro sikret seier i ekstraomgangene.

I dag er de offensive brikkene som ble hvilt i cupen trolig på plass igjen, Totti, Lamela og Osvaldo stiller med friske bein. Det er få fravær, men noe usikkerhet rundt Stekelenburg (k).

Inter innfridde som store favoritter forrige helg da de slo Pescara 2-0 hjemme i Milano. Akkurat som Roma, har Inter lykkes best på hjemmebane den siste tiden. Deres siste reiser har gitt tap 0-3 for Udinese, tap 0-1 for Lazio og Parma, og tap 2-3 for Atalanta. Disse fire tapene er kommet etter at Inter vant sesongens seks første bortekamper. Tirsdag trengte de ekstraomganger for å slå ut Bologna av Coppa Italia, det ble 3-2 etter scoringer av Guarin, Palacio og Ranocchia.

Samuel (f) er stadig ute, men Jesus (f) og Ranocchia (f) er klare for spill. Nagatomo (m) kan muligens også være tilbake. Alvarez (m), Cassano (a) og Milito (a) er ute, og det er usikkerhet rundt et par andre spillere.

Roma viste stor styrke da de slo Milan 4-2 her før jul. Nå har de tapt sine to første kamper i det nye året, begge på bortebane, og det ligger i kortene at vi får se et topp skjerpet Roma som går hardt for seier nå i årets første serie-hjemmekamp. Inter har begynt å tape bortekamene sine og har et par sentrale fravær. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.01.2013 16:55
1. Tottenham - Manchester United U B
2. Valencia - Real Madrid H U B
3. Atletico Madrid - Levante H
4. Valladolid - Real Zaragoza H
5. Huesca - Mirandes H U
6. Ponferradina - Elche B
7. Fortuna Düsseldorf - Augsburg H
8. RSC Anderlecht - SV Zulte Waregem H
9. Aris Thessaloniki - AEK Athen H U
10. Lille - OGC Nice H U
11. Girondins Bordeaux - Paris Saint Germain U B
12. Roma - Inter H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.01.2013 16:55
1. Tottenham - Manchester United H U B
2. Valencia - Real Madrid H U B
3. Atletico Madrid - Levante H
4. Valladolid - Real Zaragoza H
5. Huesca - Mirandes H U
6. Ponferradina - Elche H U B
7. Fortuna Düsseldorf - Augsburg H
8. RSC Anderlecht - SV Zulte Waregem H
9. Aris Thessaloniki - AEK Athen H U
10. Lille - OGC Nice H U
11. Girondins Bordeaux - Paris Saint Germain U B
12. Roma - Inter H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill