Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo med klar beskjed om Uniteds situasjon: - Jeg aksepterer det ikke

Portugiseren sier han ikke kom tilbake til Manchester United for å bli nummer seks eller sju i Premier League.

Manchester United ligger som nummer sju i Premier League etter at klubben har spilt 19 kamper denne sesongen. De har så langt sanket 31 poeng denne sesongen.

Det betyr at Ralf Rangnicks menn fortsatt har en topp fire-plass godt innen rekkevidde, men den nye manageren har ikke fått noen optimal start på tilværelsen i klubben, etter at han overtok for Ole Gunnar Solskjær mot tampen av fjoråret.

I forrige uke ble det tap hjemme på Old Trafford for Wolves og denne uken leverte United en tam prestasjon mot Aston Villa, selv om det ble en heldig 1-0-seier.

Cristiano Ronaldo har både blitt hyllet og fått kjeft denne sesongen, men portugiserens 14 scoringer har uansett vært svært viktig for klubben.

LES OGSÅ: Ronaldo om det som har skjedd etter at Solskjær ble sparket: - Det er vanskelig

Onsdag ble det publisert et sjeldent intervju med superstjernen hos Sky Sport, der han blant annet snakket om livet etter Solskjær i Manchester United.

- Aksepterer det ikke

I samme intervju snakker han også om hva slags forventninger han har til United. Veteranen har ikke returnert for å kjempe om noe annet en topplasseringer.

- Manchester United skal vinne ligaen, bli nummer to eller tre, sier han.

- For meg finnes det ikke andre posisjoner på tabellen for en klubb som United, for å være ærlig. Jeg aksepterer ikke noe annet enn at vi har en mentalitet som tilsier at vi skal være blant de tre beste, sier mannen som har vunnet det meste.

LES OGSÅ: Vlahovic kan bli dyrere enn Haaland: - Vil styrke enhver Premier League-klubb

Selv om United har hatt en varierende første halvdel av sesongen, ser ikke Ronaldo noen grunn til at de ikke skal snu på flisa og leverte sterkt i innspurten.

- Vi er i stand til å endre på ting nå.Jeg vet ikke helt konkret hvordan, jeg er en spiller, ikke manager eller president. Eller, jeg vet hva vi må gjøre, men jeg skal ikke nevne det her fordi det er ikke etisk riktig av meg å snakke om slikt, sier Ronaldo.

- Det jeg kan si og vil si, er at vi har kontroll over dette selv. Vi kan gjøre det bedre, alle sammen. Manchester United hører hjemme der det spilles om viktige ting og vi må sørge for det, sier 36-åringen videre.

- Er her for å vinne

Ronaldo har vunnet både ligaen og Champions League med klubben under sin første periode der og sikter seg inn mot nye triumfer med Manchester United.

LES OGSÅ: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: - Han sliter med mange av de samme problemene

- Jeg er ikke her for å kjempe om sjette- eller sjuendeplass. Jeg er her for å vinne, for konkurrere med de beste. Jeg synes vi har et bra nivå, men vi er ikke på vårt beste.

Han mener det først og fremst handler om mentalitet.

- Vi har fortsatt mye å gå på og jeg tror at om vi bestemmer oss for det, så kan vi oppnå store ting, sier angrepsspilleren.

LES OGSÅ: Har bitt seg merke i en endring hos Conte. Advarer Tottenham: - Man ser det i intervjuene

Mange har spurt seg om Ronaldo egentlig passer inn i Rangnicks måte å spille på. Selv om det ikke har vært så synlig så langt, er tyskeren kjent for å kreve mye av spillerne ute på banen, spesielt når det kommer til det å legge ned det arbeidet som kreves.

I intervjuet innrømmer Ronaldo at det har vært mye nytt å forholde seg til siden tyskeren tok over, men han tror ting vil falle på å plass med tiden.