Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo nekter for at han brøt koronaregler: - Det er løgn

Portugiseren testet nylig positivt for koronaviruset på landslagssamling med Portugal.

Juventus-stjerne Cristiano Ronaldo slår tilbake mot anklager om at han brøt en protokoll for koronaviruset nylig.

I et Instagram-innlegg fredag sier portugiseren at han absolutt ikke brøt noen regler.

- Jeg brøt dem ikke, det er løgn, uttalte Ronaldo.

Uttalelsene kommer etter at Italias sportsminister Vincenzo Spadafora uttalte at han «mener Ronaldo kan ha brutt koronaprotokollen ved å fly til Portugal fra Italia» istedenfor å selvisolere seg, etter at to ansatte i Juventus tidligere skal ha testet positivt for viruset.

- Ja, jeg mener det. Hvis ikke det var en spesiell autorisasjon fra helsemyndighetene har han brutt regelverket dersom han ikke har fått noen spesialtillatelse, sa Spadafora torsdag til Rai Radio.

Testet positivt på landslagssamling

Saken har nå havnet på politiets bord etter at Ronaldo for to uker siden forlot Torino for å slutte seg til Portugals landslagssamling, der han senere testet positivt for koronaviruset.

Ronaldo reiste tilbake til Torino i et privat ambulansefly onsdag.

- Jeg er alltid hjemme og nå soler jeg meg for å få dagene til å gå. Jeg respekterer protokollen, jeg brøt den ikke, som andre har sagt. Det er løgn, sier Ronaldo videre.

35-åringen fortsetter å legge ut om at han nå oppholder seg i en egen etasje i hjemmet sitt.

- Familien min er i en annen etasje i huset. Vi kan ikke være i kontakt, sier han videre ifølge Daily Mail.

Ronaldo og de andre Juventus-spillerne skulle i henhold til italiensk lov ha selvisolert seg på et hotell i Torino fordi to klubbansatte hadde testet positivt på viruset. Men seks av spillerne valgte å reise på landslagssamling, mens keeperveteranen Gianluigi Buffon dro hjem til sitt eget hus.

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport etterforskes de sju spillerne av politiet i Torino, og de risikerer bøter om de blir funnet skyldig i å ha brutt karantenereglene. Juventus-direktør Andrea Agnelli mener at spillerne ikke har gjort noe galt.

– Vi sa til spillerne at de som ville, kunne reise hjem og selvisolere seg. De får bestemme selv, de er frie borgere, sier han.

Mistet Sverige-møte

Ronaldo spilte landskamp mot Spania 7. oktober og Frankrike tre dager senere, før den positive testen gjorde at han ikke kunne spille mot Sverige denne uken.

Senere reiste Ronaldo hjem til Torino i privatfly. Det fikk Italias idrettsminister Vincenzo Spadafora til å reagere.

I en uttalelse hevdet Juventus imidlertid at Ronaldo ikke har brutt noen regler.

- Cristiano Ronaldo returnerte til Italia i et ambulansefly som ble godkjent av helsemyndighetene på forespørsel fra spilleren. Han vil fortsette sin isolasjonsperiode hjemme, skrev klubben.

De andre spillerne som valgte å forlate hotellkarantenen for å spille med landslaget, er Rodrigo Bentancur (Uruguay), Juan Cuadrado (Colombia), Danilo (Brasil), Merih Demiral (Tyrkia) og Paulo Dybala (Argentina).

Andre spillere, for eksempel Sveriges Dejan Kulusevski, valgte å bli i karantene perioden ut og senere slutte seg til sine landslagstropper. Kulusevski mistet en landskamp mot Russland, men var tilgjengelig mot Kroatia og Portugal i Uefas nasjonsliga.

Juventus spiller bortekamp mot Crotone i Serie A lørdag før de skal ut mot Barcelona i et stormøte 28. oktober. Det er dermed usikkert om Ronaldo blir klar til kamp mot Lionel Messi.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg