Fredag kom nyheten om at Manchester United hadde kommet til enighet med Juventus om en overgang for Cristiano Ronaldo, og på deadline day kom bekreftelsen på at portugiseren hadde skrevet under en toårskontrakt med rødtrøyene.

Under et intervju publisert på klubbens hjemmesider svarer Ronaldo nå på spørsmål om sin tidligere sjef Sir Alex Ferguson, sin nye sjef Ole Gunnar Solskjær, samt United-fansen.

- Vel, som dere vet, har jeg en fantastisk historie med denne utrolige klubben. Jeg kom som 18-åring, og jeg er selvfølgelig glad for å være tilbake etter tolv år. Jeg ser virkelig fram til å starte min første kamp, sier Ronaldo.

Les også: Kane åpner opp om sommerens overgangssaga: - Samvittigheten min er ren

- Vi snakker sammen hele tiden

Like før United-overgangen ble bekreftet virket 36-åringen å være nær en overgang til byrival Manchester City. Fredag morgen skal imidlertid Ferguson ha tatt en telefon til sin tidligere stjerneelev, og uttrykt sine meninger.

På spørsmål om hvilken rolle skotten spilte i returen til United, svarer Ronaldo:

– Som alle vet, siden jeg signerte med United som 18-åring, var Sir Alex nøkkelen. Jeg husker da jeg spilte mot Manchester da jeg var i Sporting. Sir Alex er som en far for meg. Han har hjulpet meg mye, lært meg mye og etter min mening hadde han selvfølgelig en stor rolle på grunn av forholdet vi hadde. Vi snakker sammen hele tiden, og han er en utrolig person, sier han.

Som kjent var det nettopp Ferguson som hentet Ronaldo til United i 2003, før portugiseren valgte å dra videre til Real Madrid i 2009.

Les også: Profilen skal ha følt seg trygg på framtiden etter prat med Solskjær, men så tok det hele en brå vending

- Manageren kan stole på meg

I den perioden var også nåværende manager Solskjær aktiv som spiller i klubben. Nordmannen var lagkamerat med Ronaldo fram til han la skoene på hylla i 2007.

- Har du snakket med Ole om overgangen og om hva han bygger i United? spør Manchester Uniteds reporter.

– Vi hadde en prat, men nå får jeg selvfølgelig sjansen til å prate med ham ansikt til ansikt og få høre hva han forventer. Jeg spilte med ham i to eller tre år i Manchester United, så vi har et godt forhold. Men nå er det annerledes. Jeg er en spiller, og han er en manager, sier Ronaldo.

Og fortsetter:

– Det spiller uansett ingen rolle. Jeg har et godt forhold til ham, og som jeg har sagt tidligere er jeg her i Manchester for å hjelpe laget med å oppnå resultater. Manageren kan stole på meg. Jeg skal gjøre alt jeg kan, er den klare beskjeden fra Ronaldo.

Hyller fansen

Til slutt kommer Ronaldo også med en melding til United-fansen, som nok ikke kan vente med å se ham i aksjon i den rød drakta igjen.

– Fansen er nøkkelen i fotballen. Nå med stadionene fulle av supportere, er det ikke det samme som vi hadde for ett år siden, med tomme tribuner. Fansen er nøkkelen, og jeg er så glad.

– Manchester United-fansen er spesielle. Det vet jeg, det husker jeg veldig godt. Jeg vet at de fortsatt synger sangen min, noe som har gjort meg så glad. Jeg skal gi like mye på banen som jeg gjorde den gangen. Hjelpe laget ved å score mål, slå målgivende pasninger, og vinne kamper. Jeg gleder meg til å møte dem, sier Ronaldo.