*Nettavisen* Sport.

Ronaldo ordnet seieren - men Sjakhtar nære sensasjonelt comeback

0-4 ble til 3-4.

25.11.15 23:51

SJAKHTAR DONETSK - REAL MADRID 2-4

De hvite fra Madrid ønsket å rette opp inntrykket etter El Clásico-fadesen og manager Rafael Benítez startet med både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo lengst fremme i banen.

Likevel var det hjemmelaget fra Ukraina som åpnet best og hadde mesteparten av banespillet. Dessverre for dem så var det Real Madrid som var mest effektive i starten etter at Modric spilte fri Bale inne i boksen. Waliseren fikk vippet ballen foran mål og Ronaldo fikk en enkel jobb med å heade inn 1-0.

Bale og Ronaldo kombinerer

Madrids nummer syv kunne ha doblet ledelsen kun minuttet etter, men hans frispark seilet over tverleggeren. Kombinasjonen Bale-Ronaldo var nære ved å gi uttelling igjen etter en halvtime, men keeper Pjatov fikk en enkel jobb med å redde portugiserens heading etter et fint innlegg av Bale.

Derfra og ut handlet veldig mye om Real Madrids forsvar i første omgang. Til tross for en tidlig skade på Raphael Varane stoppet de alt som var av offensive bidrag fra Sjakhtar, og så langt mer kompakte ut enn i søndagens 0-4-tap mot Barcelona.

Dermed kunne gjestene fra Spanias hovedstad ta med seg 1-0 i garderoben til pause.

Servitøren Cristiano

De helhvite kom susende ut av startblokkene i andre omgang og Ronaldo viste også at det finnes en servitør i han. Etter 50 minutter fant han Modric inne i boksen, og kroaten hamret inn 2-0.

Kun to minutter senere var Ronaldo frempå igjen. Denne gangen la han igjen ballen til Dani Carvajal som på kanten av boksen klarte å skru ballen i motsatt kryss. En nydelig scoring av den spanske landslagsbacken.

Sjakhtar gjorde det de kunne for å skape spenning i kampen, men den skyhøye forsvarslinja skulle koste seg. Gareth Bale vant ballen og suste upresset nedover venstrekanten.

Inne i boksen ventet en sulten portugiser. Ronaldos første avslutning ble blokkert, men han lot seg ikke be to ganger og satte inn 4-0 for Madrid.

Nær sensasjon

Deretter virket det litt som Madrid hadde sett seg fornøyde. Sjakhtar tok mer og mer over, og i det 78.minutt vant Taison et straffespark etter en klønete takling av Casemiro. Alex Teixeira reduserte til 1-4 fra straffemerket.

Plutselig så det ut til at ukrainerne hadde fått blod på tann, og i det 83.minuttet svingte Bernard inn en corner som Stepanenko stusset videre inn i feltet. På bakerste stolpe lurte Dentinho som enkelt brystet inn 2-4.

Men Sjakhtar var ikke ferdige der. Taison skapte fullstendig kaos nedover Madrids høyre side mot slutten. I det 89.minutt fant han en umarkert Teixeira inne i boksen, og Sjakhtar-kapteinen kunne enkelt sette inn 3-4.

Comebacket kom litt for sent for Sjakhtar som ikke klarte å dytte en fjerde ball over linja. Real Madrid drar fra Ukraina med alle tre poengene, og leder gruppe A før siste runde.

-

- Kanskje vi trodde det hele var over og slappet av litt for mye på slutten. De overrasket oss, men til slutt så tok vi nok en seier og leder gruppa, sa Dani Carvajal etter kampen til UEFA.

- Det viktige i kveld er å stå sammen som et lag, at alle angriper og forsvarer sammen og at vi gjorde det foruten den siste halvtimen, fortsatte Carvajal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.