Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo på godt og vondt

Scoret, men raste mot United-bytte.

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 2-0:

Med Liverpools 3-0-seier over West Ham lørdag, satte merseysiderne press på Manchester United i kampen om Premier League-gullet denne sesongen.

I byderbyet mot Manchester City på Old Trafford søndag hadde Alex Fergusons mannskap muligheten til å ta tilbake tabelltoppen, og de rødkledte overbeviste på hjemmebane.

Bortelaget fra sentrum klarte aldri å gi United skikkelig kamp, og med 2-0-seier er Manchester United på god vei til lagets tredje strake seriegull.

Ronaldo-raseri
Et frispark fra Cristiano Ronaldo og et skudd fra urokråka Carlos tevez var nok til å sette City på plass, og med tre poengs forsprang og en kamp til gode ligger alt til rette for at ligagullet også i år havner i klubbhuset på Old Trafford.

Men målene ble overskygget av Cristiano Ronaldos reaksjon, da portugiseren ble byttet ut etter en times spill.

Målscoreren ble overrakt en treningsdress ved benken, men kastet den fra seg i et tydelig raserianfall over å ha blitt byttet ut såpass tidlig.

Ronaldo ble sittende på benken, og ristet på hodet i lang tid etter utbyttet - og satte nok med det enda større spekulasjoner om hans framtid i klubben.

Manchester United-manager Alex Ferguson tonet imidlertid ned situasjonen etter kampen.

- Han ville være på banen, det er den enkle grunnen, sier Sir Alex til Uniteds egne nettsider.

- Han er i god form, men jeg må tenke på kampene som kommer. Spillet hans mot Arsenal på tirsdag var fantastisk, men vi må tenke på hvordan han kan holde formen oppe i kampene som kommer, fortsetter manageren.

Når det gjelder selve kampen, ble den i realiteten avgjort etter én omgang.

Perle fra Tevez
Etter 18 minutter skulle Cristiano Ronaldo, som før dagens anfall har vist seg fra sin beste side den siste tiden, nok en gang vise hva han er god for.

Frisparket fra 22 meter gikk rett i nota, uten at man kan si at Citys keeper Shay Given gjorde noen patent jobb på streken.

Keeperen tok et skritt til høyre, ballen gikk via muren, og Given klarte bare å slå ballen i målet da portugiserens skudd gikk den andre veien.

City kom bedre med etter scoringen, men klarte ikke å produsere de virkelig store sjansene. Kampen fortsatte imidlertid i et høyt tempo - kanskje litt for høyt for Uniteds Dimitar Berbatov.

Fem minutter før pause sparket spissen etter bortelagets Vincent Kompany, helt uten mål og mening. Men kampleder Chris Foy fikk ikke med seg hendelsen, og Berbatov slapp fra situasjonen uten straff.

Like etter dunket Carlos Tévez, som lørdag uttalte at han kommer til å forsvinne fra Manchester United, ballen via stolpen og i mål fra 20 meter - denne gangen uten at Shay Given i City-buret hadde noen mulighet til å gjøre noe.

Dermed kunne United gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse, et lite skritt nærmere ligagullet.

Kontrollerte inn
Den andre omgangen ble en langt kjedeligere affære.

City hadde ballen mest, men klarte ikke å trenge gjennom et kompakt United-lag, som kontrollerte inn resultatet.

Men en svært overbevisende seier til tross: Sir Alex Ferguson har nok å bry hodet med selv om ligagullet synes innenfor rekkevidde.

Med Tevez på vei bort fra klubben, og Ronaldos misnøye i dag, kan det se ut som managerlegenden har mye å stri med før ligainnspurten og Mesterliga-finalen mot Barcelona skal avgjøres denne måneden.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken