Ronaldo satte Messi i skyggen

Foto: AP/Scanpix

Med sitt 42. ligamål for sesongen, avgjorde Cristiano Ronaldo «El Clasico» - og La Liga.

22.04.12 08:22

BARCELONA - REAL MADRID 1-2:

Lørdag var det klart for det kanskje største klubboppgjøret i Fotball-Europa. Denne gangen var «El Clasico» spesielt viktig, ettersom det langt på vei kunne avgjøre La Liga.

Med Barcelona-seier ville katalonierne kun vært ett poeng bak Real Madrid, og kampen om ligagullet ville vært helt åpen. Det skjedde imidlertid ikke.

Real Madrid vant 2-1 på Camp Nou, og har dermed i praksis avgjort La Liga. Real leder nå med sju poeng når fire kamper gjenstår.

Tungen på vektskålen ble en viss portugiser. Cristiano Ronaldo har tidligere fått kritikk for å ikke prestere i «El Clasico» og at Messi har satt ham i skyggen, men nå sto han fram da det gjaldt som mest.

Rett etter at Barcelona hadde utlignet, sendte Ronaldo Real tilbake i føringen. Barcelona klarte ikke å slå tilbake, og dermed ble det tre poeng til hovedstadslaget.

Målet var Ronaldos 42. denne sesongen, og Real Madrid skal sende en stor takk til portugiseren når gullet nå i praksis er sikret.

Les også: Ronaldo-historien som rører fotballverden

Jose Mourinhos assistent, Aitor Karanka, ble sendt på pressekonferansen etter kampen. Han ville ikke innrømme at La Liga er avgjort.

- Det er mange kamper igjen. Vi må fortsette som vi har gjort. Det gjenstår fortsatt kamper som må vinnes, sier Karanka, som forteller at spillerne er fornøyde.

- Stemningen er veldig god i garderoben. Vi er fornøyd med arbeidet som er gjort i en veldig vanskelig fotballkamp, beretter Real-assistenten.

Real ledet til pause
Real Madrid startet kampen best, og Barcelona gjorde flere feil.

Etter 17 minutter skulle bortelaget også ta ledelsen. Angel Di Maria slo en corner, som Pepe fikk hodet på. Victor Valdes klarte ikke å holde ballen, og Sami Khedira fikk kranglet inn ballen i duell med Carlos Puyol.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Gettty Images/All Over Press

Etter målet tok Barcelona i større grad over kampen. Xavi fikk en stor mulighet til å utligne, men skuddet hans gikk like utenfor.

Dermed sto det 0-1 til pause.

Ronaldo avgjorde
I annenomgang fortsatte Barcelona å ha mye ballbesittelse, og etter 57 minutter hadde unggutten Christian Tello en stor mulighet.

Og etter 70 minutter kom utligningen. Nevnte Tello fikk skutt på mål, og etter mye fram og tilbake inne i feltet, havnet ballen hos Alexis Sanchez, som fikk satt ballen i mål.

Men Real skulle slå tilbake umiddelbart. Bare tre minutter senere sendte Mesut Özil en nydelig pasning fram til Cristiano Ronaldo.

Portugiseren gjorde ingen feil fra kanten av sekstenmeteren og sendte ballen forbi Valdes.

Barcelona prøvde å få inn en ny utligning, men det klarte ikke katalonierne. Dermed ble det tre poeng til Real Madrid - og høyst sannsynlig også ligatittelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.