RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo-show i Manchester

Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick Potts
Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo holdt dansoppvisning på Old Trafford, mens Aston Villa-forsvarerne angret at de aldri møtte opp på danseskolens grunnkurs i ungdomsårene.

MANCHESTER UNITED – ASTON VILLA 3-1: Det var Cristiano Ronaldo mot Aston Villa i store deler av oppgjøret som på papiret skulle vært så såre enkelt for hjemmelaget:

United uten serietap siden oktober, og uten baklengs de siste seks ligakampene. Aston Villa, på sin side, hadde ikke scoret på bortebane siden midten av november, og har bare en seier på fremmed gress denne sesongen. Likevel skulle de yppe seg, men måtte til slutt resignere mot en suveren Ronaldo i storslag.

Presset fra starten
19-åringen brukte ikke mange minutter på å presentere seg for Villa-forsvaret da han spilte fri Wayne Rooney på flanken. Unggutten serverte et presist innlegg, men spisskollega Louis Saha headet over fra fem meter.

Det var bare en liten advarsel om hva som skulle komme, og bare minutter etterpå takket Saha for sist ved å spille fri Ronaldo, og alene med keeper gjorde portugiseren ingen feil. 1-0.

Ballgeniet fortsatte med å sette grå hår i Villa-lokkene, og etter en drøy halvtimes spill var det nok. Liam Ridgwell taklet Ronaldo knallhardt nede ved cornerflagget etter å ha blitt lekt med litt for mye, portugiseren svarte med et par kjappe småslag i nakken, gult kort begge - uten at det roet gemyttene veldig.

Ronaldo fortsatte med elegante Middelhavs-danser, og utførte de mest spektakulære C-momenter, mens Villa brukte de midlene som passet situasjon best – grisetaklinger. Lloyd Samuel gjorde sitt beste for å sørge for tidlig førtidspensjonering for portugiseren med en solid nedklipping av Ronaldo etter en times spill, og det så virkelig ut til at det kunne utarte da Solano og Heinze havnet i tottene på hverandre like etterpå.

Første baklengs siden 18. desember
I stedet skulle Gareth Barry finne tiden klar for å bedrive alternative aktiviteter, da han fra 17 meters hold dunket inn en ufortjent utligning etter en time.

United giret opp ennå et hakk, kastet alt fremover og drøye ti minutter senere sikret hjemmelaget seieren med to kjappe mål: Louis Saha hadde flaks da han fikk trillet inn Wayne Rooneys innlegg, mens nevnte Ronaldos harde skudd minuttet senere endte i retur, hvor Paul Scholes var kjapt frempå for åttende gang denne sesongen.

Dermed passerte United Arsenal med to poeng, men sistnevnte skal ut i hjemmekamp mot Newcastle.

Hyllet fra øverste hold
Ikke uventet vanket det skryt til Ronaldo etter kampen.

Manager Sir Alex Ferguson mente at Ronaldo hadde vært i praktslag.

- Som mot Exeter på onsdag scoret han et tidlig mål i dag. Han hadde sin beste kamp for sesongen, og var et konstant trussel mot Villa-forsvaret.

Konklusjonen?

- Hans beste kamp for sesongen, mente skotten, som dro frem Louis Saha i samme slengen.

- Louis (Saha) var fantastisk for oss i dag, og blir bedre og bedre. Han trenger flere kamper, men heldigvis kommer det mange av dem i tiden fremover!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere