Etter en uke med heftige spekulasjoner bekreftet Real Madrid tirsdag kveld at Ronaldo skifter beite. På sine nettsider takker den spanske fotballgiganten Ronaldo for innsatsen og alt han har betydd for klubben.

«I dag vil Real Madrid gi en stor takk til en spiller som har demonstrert at han er verdens beste spiller og som har markert seg i en av de mest briljante periodene i klubbens historie og i verdensfotballen», skriver Real Madrid og hyller portugiseren for å være et stort forbilde.

Ronaldo forlater Real etter eget ønske. Noen timer senere opplyste Juventus at 33-åringen har signert en avtale over fire år. På sitt eget nettsted har italienerne lagt ut detaljer om overgangssummen.

Ber om forståelse

Torino-klubben skal over to år betale til sammen 100 millioner euro til Real Madrid. Det tilsvarer 940 millioner kroner. Juventus er også forpliktet til å betale 12 millioner euro (112 mill. kroner) i såkalte solidaritetspenger.

Real Madrid la tirsdag også ut et avskjedsbrev fra Ronaldo.

«Jeg tror tiden har kommet for å starte på en ny etappe i livet mitt. Derfor har jeg bedt om en overgang. Jeg håper alle, spesielt supporterne, vil forstå avgjørelsen», skriver han og fortsetter:

«Det har vært ni vidunderlige år. Ni unike år. Det har vært en spennende tid for meg, men også en hard tid. I Real Madrid blir det stilt høye krav».

Den italienske storavisen Gazzetta dello Sport beskriver Ronaldo-kjøpet som «århundrets avtale». Juventus har i en årrekke vært helt suveren i Serie A, men har kommet til kort i Champions League. Laget var tapende finalist i 2015 og 2017.

Med Ronado-overgangen viser Juventus tydelig at de satser tungt. Storklubben har ikke vunnet den gjeveste europacupen siden 1996.

Målmaskin

Ronaldo har vært Real Madrids klart største stjerne siden han kom til spansk fotball fra Manchester United sommeren 2009. Han scoret 451 mål på 438 kamper totalt for Real. I perioden vant han La Liga to ganger og mesterligaen hele fire ganger.

Ronaldo hintet selv etter Real Madrids tredje strake mesterligaseier om at han kunne være på vei bort fra klubben. Han sa at han ville si mer om sin framtid under Portugals deltakelse i VM-sluttspillet, men gjorde det ikke. Portugiserne ble slått ut av Uruguay i åttedelsfinalen.

Suksessen det siste tiåret har gitt Ronaldo en rekke utmerkelser. Han har blant annet stukket av med den prestisjetunge Gullballen fem ganger.

(©NTB)