Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo-tallene vekker oppsikt etter drømmedebuten: - Fenomenalt

Lørdag ettermiddag leverte Cristiano Ronaldo et comeback Manchester United-fansen sent vil glemme, og nå får portugiseren skryt fra alle hold.

Alles øyne var rettet mot 36-åringen da han igjen entret Old Trafford-matta som Manchester United-spiller i lørdagens kamp mot Newcastle.

Målmaskinen gjorde som han har gjort så mange ganger før, og banket inn to mål i sin første kamp for sin nygamle klubb.

Etter at euforien hadde lagt seg søndag kveld, begynte man å gå igjennom de ulike statistikkene til den tidligere Juventus- og Real Madrid-spillerne. Der var det spesielt én ting som pekte seg ut, Ronaldos imponerende toppfart.

Les også: Elliott ut på båre etter skrekkskade da Liverpool slo Leeds

Høy toppfart

Det er mange om beinet når det kommer til det å være den raskeste spilleren i Premier League, og ifølge DailyMail er Southamptons Adam Armstrong (35,6 km/t), Adama Traoré (35,5 km/t) og Wilfried Zaha (35,2 km/t) de tre spillerne som er målt med høyest toppfart så langt denne sesongen.

Nå har derimot Cristiano Ronaldo fått mye oppmerksomhet for sin store fart, etter at han målte en toppfart på 32,5 km/t, til tross for at han nå har passert 36 år. Tallene ble tatt opp underveis i det populære BBC-programmet Match of the Day, hvor tidenes toppscorer i Premier League Alan Shearer hyllet spissen.

- Vi alle forventet at han kom til å spille godt, og vi alle forventet at han ville score mål. Det han viste på Old Trafford var rett og slett fenomenalt. Til å være 36 år gammel har han en tilstedeværelse og energi som er vanvittig, og setter et eksempel til andre unge spillere i måten å prestere på, sier Shearer.

Les også: Vecchia-mål langt på overtid stoppet Ondráseks drømmecomeback

Og fortsetter:

- Det eneste jeg kan si er at man bare må se han spille, uke inn og uke ut. Alt med han uansett hva det skulle være, farten, bevegelsene i både lufta og på bakken, og det tekniske repertoaret, er ytterste verdensklasse.

Ronaldos to scoringer i comebacket for Manchester United gjorde han også til den tredje eldste ligamålscoreren i Manchester United-historien, etter Ryan Giggs og Paul Scholes. Samtidig som han ble den spiller med nest mest tid mellom sine to siste scoringer i ligaen, med et mellomrom på 12 år og 124 dager siden forrige scoring i Premier League.

Portugiseren var selv i ekstase etter det som ble en drømmestart på sin andre periode i Manchester United, med to scoringer og 4-1-seier over Newcastle.

- Jeg forventet aldri å score to mål, kanskje én, men ikke to. Naturligvis er jeg fornøyd med å ha scoret målene, men det er først og fremst laget som er det viktigste. Jeg er ment for å være i Manchester United. Jeg kom hit som 18-åring og de behandlet meg fantastisk, derfor er jeg tilbake her nå.

Neste mulighet for å se Cristiano Ronaldo og Manchester United er i tirsdagens Champions League-oppgjør mot sveitsiske Young Boys.