RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andre Penner (AP)

Ronaldo tilbake på Brasils landslag

Får spille for Brasil mot Romania i juni.

Han ble kåret til verdens beste fotballspiller i 1996, 1997 og også i 2002, da han samtidig ble verdensmester for Brasil med sine to mål i finalen mot Tyskland i mesterskapet i Sør-Korea og Japan.

Forrige måned bestemte imidlertid 34 år gamle Ronaldo seg for å legge opp som fotballspiller, ettersom spissen selv mente han hadde «tapt kampen mot kroppen».

Men det hindrer ikke brasilianeren i å få sin 98. og siste landskamp for Brasil.

- Fortjener avskjed
7. juni tar Brasil nemlig imot Romania i Sao Paulo, og Brasils fotballforbund (CBF) mener at 34-åringen skal få sjansen til å spille sin siste kamp fra start for nasjonen.

- Ronaldo fortjener en avskjedskamp, og brasilianske fotballtilhengere fortjener enda mer å se ham en siste gang i landslagsdrakten, sier Brasils fotballpresident Ricardo Teixeira onsdag.

- Jeg er sikker på at det blir en fest som står i stil med det Ronaldo har oppnådd i løpet av karrieren, mener Teixeira.

Inviterer på Twitter
Spissen selv har allerede sendt ut invitasjoner til kampen:

«Har du planer for 7. juni? Kom til Pacaembu (arenaen i Sao Paulo, journ.an.), så feirer vi sammen», skriver Ronaldo på sin Twitter-profil.

Ronaldo er den spilleren med flest VM-mål gjennom tidene, med sine 15 scoringer i løpet av VM i 1998, 2002 og 2006.

Spilleren, som blant annet scoret 34 mål på 37 kamper for Barcelona i 1996-97-sesongen, står med 62 mål på sine 97 kamper for Brasil fra 1994 til 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere