Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo tilbake på Brasils landslag

Får spille for Brasil mot Romania i juni.

Han ble kåret til verdens beste fotballspiller i 1996, 1997 og også i 2002, da han samtidig ble verdensmester for Brasil med sine to mål i finalen mot Tyskland i mesterskapet i Sør-Korea og Japan.

Forrige måned bestemte imidlertid 34 år gamle Ronaldo seg for å legge opp som fotballspiller, ettersom spissen selv mente han hadde «tapt kampen mot kroppen».

Men det hindrer ikke brasilianeren i å få sin 98. og siste landskamp for Brasil.

- Fortjener avskjed
7. juni tar Brasil nemlig imot Romania i Sao Paulo, og Brasils fotballforbund (CBF) mener at 34-åringen skal få sjansen til å spille sin siste kamp fra start for nasjonen.

- Ronaldo fortjener en avskjedskamp, og brasilianske fotballtilhengere fortjener enda mer å se ham en siste gang i landslagsdrakten, sier Brasils fotballpresident Ricardo Teixeira onsdag.

- Jeg er sikker på at det blir en fest som står i stil med det Ronaldo har oppnådd i løpet av karrieren, mener Teixeira.

Inviterer på Twitter
Spissen selv har allerede sendt ut invitasjoner til kampen:

«Har du planer for 7. juni? Kom til Pacaembu (arenaen i Sao Paulo, journ.an.), så feirer vi sammen», skriver Ronaldo på sin Twitter-profil.

Ronaldo er den spilleren med flest VM-mål gjennom tidene, med sine 15 scoringer i løpet av VM i 1998, 2002 og 2006.

Spilleren, som blant annet scoret 34 mål på 37 kamper for Barcelona i 1996-97-sesongen, står med 62 mål på sine 97 kamper for Brasil fra 1994 til 2006.

Kommentarer til denne saken