Ronaldo var knust etter lørdagens VM-exit. Nå har han uttalt seg for første gang etter tapet mot Marokko i VM-kvartfinalen.

– Å vinne VM for Portugal var den største og mest ambisiøse drømmen i karrieren min. Dessverre tok drømmen slutt i går. Det er ikke verdt å reagere på hets. Jeg vil bare at dere skal vite at mye har blitt sagt, mye har blitt skrevet, mye har blitt spekulert, men mitt engasjement for Portugal har ikke endret seg et øyeblikk, skriver Ronaldo på Instagram.

Ronaldo startet på benken i kvartfinalen som endte med tap for Marokko. Spissen ble byttet inn, men greide ikke å score målet som hadde fornyet håpet om en VM-tittel. Han var med da Portugal vant EM i 2016.

– Jeg kjempet hardt for denne drømmen. Jeg ga alt i alle de fem mesterskapene jeg har scoret i over 16 år. Jeg la alt igjen på banen. Jeg vendte aldri ansiktet og ga aldri opp drømmen, skriver han.

– Heldigvis vant jeg mange internasjonale titler, inkludert for Portugal, men å sette landets navn på det høyeste nivået i verden (VM, journ. anm) var min største drøm, fortsetter han.

Årets VM var kanskje Ronaldos siste. Han vil være 41 år når mesterskapet i USA, Canada og Mexico går av stabelen i 2026.

– Foreløpig er det ikke så mye mer å si. Takk, Portugal. Takk, Qatar. Drømmen var vakker så lenge den varte... Nå er det på tide å være en god rådgiver og la hver enkelt trekke sine egne konklusjoner, avslutter Ronaldo.

Les også: Dobbelt norsk på jaktstarten – Thingnes Bø suveren

Historisk

Superstjernen ble historisk da han ble byttet inn i kvartfinalen mot Marokko. Han tangerte Kuwaits Badr Al-Mutawa sin rekord på 196 landskamper.

Da han scoret på straffe mot Ghana i åpningskampen ble han også den første mannlige fotballspilleren til å score i fem forskjellige VM.

Ronaldo har fått mye kritikk de siste månedene. Det hele startet med at han gjorde et intervju med Piers Morgan der han blant annet fortalte at han «ikke respekterte» Manchester United-manager Erik ten Hag.

Dette førte senere til at kontrakten portugiseren hadde med de røde djevlene ble terminert. I ettertid har han også blitt kritisert av flere fotballekspert, blant annet tidligere lagkamerat, Gary Neville.

I VM har det fortsatt å storme rundt superstjernen, og i åttendedelsfinalen mot Sveits ble han benket. Det ble først rapportert at Ronaldo da hadde truet Portugal-manager Fernando Santos med å forlate VM, men dette ble senere avkreftet av Santos på en pressekonferanse.

Les også: Bildene fikk nettet til å koke – nå svarer stjernen

Saudi-Arabia neste?

Ettersom han for øyeblikket står uten klubb, er det mange som lurer på hva hans neste klubb blir.

Ifølge den spanske storavisen Marca er det Saudi-Arabia og Al-Nassr, som blir det neste stoppestedet for Ronaldo.

Ifølge avisen skal Ronaldo ha signert en kontrakten som vil sikre ham 200 millioner euro i årslønn.

Superstjernen har selv avvist at han har signert en kontrakt med Al-Nassr.

– Nei. Det er ikke sant, svarte Ronaldo etter åttedelsfinalen mot Sveits, ifølge portugisiske medier.