*Nettavisen* Sport.

Ronaldos mor til angrep mot fotballtoppene: - Mafia

RONALDOS NÆRMESTE: Georgina Rodríguez, Cristiano Ronaldo og hans mor Dolores Aveiro.

RONALDOS NÆRMESTE: Georgina Rodríguez, Cristiano Ronaldo og hans mor Dolores Aveiro. Foto: Jonathan Moscrop (Pa Photos)

Dolores Aveiro (64) mener sønnen Cristiano Ronaldo (34) har blitt urettferdig behandlet.

02.11.19 14:10

Ronaldo har til nå vunnet Ballon d'Or hele fem ganger, men han skulle hatt langt flere individuelle priser, mener hans mor Aveiro.

64-åringen har nylig latt seg intervjue av portugisisk presse og går nå til angrep mot verdens fotballtopper, skriver Daily Mail.

- Det er mafia i fotball. Hvis man ser hva som har skjedd, så kan vi se at det jobben til en mafia, sier Aveiro.

Hun mener at det taler mot sønnen at han kommer fra Portugal.

- Hvis han hadde vært engelsk eller spansk så ville de ikke behandlet ham slik, men han er fra Portugal og Madeira og da skjer det, forteller 64-åringen.

Les også: Hegerberg nominert til Ballon d'Or

Nominert til gullballen

Ronaldo har muligheten til å vinne sin sjette gullball når den skal deles ut 2. desember.

Han har tidligere vunnet Ballon d'Or i 2008, 2013, 2014, 2016 og 2017. I fjor måtte han imidlertid se sin tidligere lagkamerat Luka Modric stikke av med prisen.

Nå håper hans mor at sønnen igjen vil bli tildelt prisen når den deles ut neste måned.

- Jeg vet ikke om han får den, men jeg føler meg sikker på at han fortjener den. Hvis vi ser på hva han har gjort i år, så fortjener han det, sier Aveiro.

Klikk på bildet for å forstørre. VIKTIG STØTTESPILLER: Dolores Aveiro sammen med sønnen Cristiano Ronaldo under utdelingen av gullballen i 2015.

VIKTIG STØTTESPILLER: Dolores Aveiro sammen med sønnen Cristiano Ronaldo under utdelingen av gullballen i 2015. Foto: Walter Bieri (AP)

Ronaldo har scoret fire mål på åtte kamper for Juventus i Serie A denne sesongen. Forrige sesong scoret han 21 mål på 31 kamper for den italienske seriemesteren.

Les også: Thorstvedt kaller Eriksen-situasjonen for en katastrofe

Flere nominerte

Den portugisiske fotballstjernen har hard konkurranse i kampen om årets gullball.

Som vanlig er Lionel Messi blant favorittene til å stikke av med prisen, men også Liverpool-stopper Virgil van Dijk er sett på som en av favorittene etter at han ble kåret til årets spiller av UEFA tidligere i år.

Her er samtlige av de nominerte:

Cristiano Ronaldo (Juventus og Portugal), Matthijs de Ligt (Juventus og Nederland), Sadio Mané (Liverpool og Senegal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool og England), Alisson (Liverpool og Brasil), Gini Wijnaldum (Liverpool og Nederland), Virgil van Dijk (Liverpool og Nederland), Roberto Firmino (Liverpool og Brasil), Mohamed Salah (Liverpool og Egypt), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal og Gabon), Frenkie de Jong (Barcelona og Nederland), Lionel Messi (Barcelona og Argentina), Antoine Griezmann (Barcelona og Frankrike), Karim Benzema (Real Madrid og Frankrike), Eden Hazard (Real Madrid og Belgia), João Félix (Atlético Madrid og Portugal), Marquinhos (Paris Saint-Germain og Brasil), Hugo Lloris (Tottenham og Frankrike), Son Heung-min (Tottenham og Sør-Korea), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain og Frankrike), Marc-André ter Stegen (Barcelona og Tyskland), Sergio Aguero (Manchester City og Argentina), Bernardo Silva (Manchester City og Portugal), Kevin De Bruyne (Manchester City og Belgia) Riyad Mahrez (Manchester City og Algerie), Raheem Sterling (Manchester City og England), Dusan Tadic (Ajax og Serbia), Donny van de Beek (Ajax og Nederland), Kalidou Koulibaly (Napoli og Senegal), Robert Lewandowski (Bayern München og Polen).

Annonsebilag