RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JULLING: Den tidligere UFC-mesteren Ronda Rousey (til høyre) fikk bank av Holly Holm.
JULLING: Den tidligere UFC-mesteren Ronda Rousey (til høyre) fikk bank av Holly Holm. Foto: Andy Brownbill (Ap)

Ronda Rousey vil ha revansj mot Holly Holm

Sist oppdatert:
Ønsker ny tittelkamp.

Før tittelkampen mellom Holly Holm og Ronda Rousey var det ikke mange som levnet Holm store sjansen. De fremmøtte på Etihad Stadium i Melbourne, Australia ble vitne til noe mange ser på som et av tidenes sjokk i MMA.

Ikke bare slo Holm Rousey, men hun utklasset henne. Den tidligere mesteren hadde gjort for vane å ende kampene sine tidlig, gjerne ved å få motstanderen til å gi opp etter å ha blitt satt i en «armbar». Holm gjorde en utmerket jobb ved å unngå å la Rousey ta kontrollen.

Resultatet ble at Rousey åpnet seg opp og Holm fikk sendt i vei flere slag som traff den daværende mesteren i ansiktet. I begynnelsen av andre runde sendte Holm i vei et spark som landet perfekt i ansiktet på Rousey, og fulgte opp med en slagserie som gjorde at dommeren måtte stoppe kampen.

Revansj

Siden kampen, som fant sted 15. november, har det vært stille fra Rousey. Den alltids veldig kontroversielle mesteren har tidligere gjort vane av å være mye i media, men etter kampen mot Holm har hun trukket seg tilbake. Nå har hun gitt et langt intervju til den amerikanske nyhetsstasjonen ESPN, som senere er blitt gjengitt av den engelske avisa The Guardian:

- Jeg er bare så flau. Hvordan jeg i det hele tatt slåss etter det er en pinlig representasjon av meg selv. Jeg var jo faen ikke tilstede, fortalte Rousey i intervjuet med ESPN.

Hun ønsket uansett å presisere at til tross for det smått utrolige tapet mot Holm så er hun lysten på å komme tilbake, og slå tilbake mot den nå ubeseirete mesteren.

- Jeg er så jævlig lei meg. Jeg må tilbake. Jeg må banke opp denne jenta. Hvem vet om jeg kommer til å slå ut ei tann, knuse kjeven min eller sprekke leppa igjen. Jeg må faen meg gjøre det. Det betyr ingenting, jeg må gjøre det, forteller Rousey videre.

Ingen epler

Rousey, som holdt tittelen i tre år, fikk såpass mye julling at hun har måttet gjennomgå kosmetisk kirurgi for å reparere den ødelagte leppa. Hun fortalte i tillegg at det kan ta opp til seks måneder før hun kan spise et eple igjen.

- Jeg tenkte ikke klart. Jeg hadde et digert kutt i munnen og jeg bare spyttet ut blodet ved føttene mine. Når de hentet over bøtta så tenkte jeg «hvorfor spyttet jeg ikke i bøtta?» Jeg spytter aldri på bakken, forteller Rousey.

Den tidligere mesteren slo også tilbake mot de som mente at hun tok lett på motstanderen, og dermed betalte prisen for det:

- Jeg tror alltid at jeg kan tape alle kampene mine. Jeg er den eneste som er redd når jeg går inn i ringen. Jeg er alltid jævlig redd, fortalte en åpen Rousey om sitt forhold til slåssing. Uansett så utelukker hun at dette var hennes siste kamp:

- Selvfølgelig skal jeg slåss igjen. Hva faen annet skal jeg gjøre?

Dominerende

Ronda Rousey har siden 2012 dominert kvinnenes bantamvektdivisjon og sto med 12 seire på rad før møtet med Holm. Hennes tre siste kamper har til sammen vart i 64 sekunder. Derfor er det mange som har betegnet Rousey som «den kvinnelige Mike Tyson» for hennes evne til å dominere motstanderen og vinne kampene raskt.

Rousey har i tillegg bronsemdalje i judo fra Beijing-OL i 2008.

Holly Holm, på sin side, er tidligere verdensmester i boksing. Hun har holdt titler i tre forskjellige vektklasser, og var lenge påtenkt en tittelkamp mot regjerende weltervektmester Cecilia Brækhus.

Hun valgte å avslå en tittelkamp mot bergensjenta og begav seg ut på MMA. Det har så langt vist til ti strake seire og bantamvektstittelen fra Ronda Rousey.

En kan vel si at en omkamp mellom de to fort kan bli en av tidenes mest interessante tittelkamper i UFC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere